Membră a grupării mafiote italiane 'Ndrangheta, trimisă în judecată la Constanța. A aruncat în aer trei bancomate

0
Publicat:

Procurorii constănțeni au trimis-o în judecată pe Katia Sanginesi, de 55 de ani, membră a grupării mafiote 'Ndrangheta, pe care o acuză de distrugere și furt calificat. Alături de ea, a fost trimis în judecată și românul care i-a fost complice.

Katia S. - arhiva personală
Katia S. - arhiva personală

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Katia Sanginesi și Apostol Gheorghe Calin (48 de ani), acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme şi materiale explozibile.

Din probatoriul administrat a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în urma înţelegerii prealabile, cu complicitatea inculpatei Katia S., care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la şi de la locul comiterii faptelor şi a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, inculpatul Apostil G.C. a distrus trei bancomate de pe raza judeţului Constanța, în scopul de a sustrage bancnotele din interiorul acestora, în două cazuri folosind materiale explozive”, spun anchetatorii.

Trei lovituri la bancomate

La data de 15 noiembrie 2022, în jurul orelor 3.06, având faţa acoperită, Apostol a provocat distrugeri cu un corp dur la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, cu scopul de a sustrage sume de bani, scop neatins datorită conformației constructive a bancomatului”, explică procurorii.

A doua lovitură a fost dată pe 18 noiembrie 2022, în jurul orei 03.10, la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, situat în comuna Castelu, strada Republicii, județul Constanţa.

Mai întâi, cei doi inculpați au smuls camera video de la sistemul de supraveghere video al Primăriei Castelu, apoi, prin folosirea de materiale explozive, au provocat distrugeri la aparatul ATM prin deflagraţie, imobilul suferind prejudicii de circa 50.000 lei prin distrugerea structurii sale, iar banca suferind prejudiciul de 48.492,23 lei. Din interiorul ATM-ului distrus au sustras suma de 1.550 lei;

A treia lovitură a fost dată în noaptea de 28/29 noiembrie 2022, în jurul orei 3.32.

Apostol, având fața acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de inculpată, a provocat distrugeri la aparatul ATM instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa, situat pe bulevardul Mamaia numărul 331A.

Deflagrația a provocat distrugeri masive asupra clădirii, în valoare de circa 15.000 euro, după care din interiorul ATM-ului a fost sustrasă suma de 98.900 lei.

Gheorghe Calin Apostol este acuzat că în luna iulie a anului 2022, a introdus ilegal în România, prin unul din punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, o armă neletală de tir sportiv din categoria C3, armă ce face parte din categoria celor supuse autorizării  şi pe care a deţinut-o fără drept și în mod neautorizat pe teritoriul României. Arma a fost ascunsă într-o autoutilitară pe care inculpatul o conducea și cu care se întorcea din Italia.

„După comiterea ultimei acţiuni ilicite, cei doi inculpaţi au fost depistaţi în flagrant de organele de poliţie, la scurt timp după săvârşirea faptelor, în autovehiculul cu care se deplasau fiind găsită ultima sumă de bani sustrasă şi mijloace materiale de probă. Pe parcursul urmăririi penale ambii inculpaţi au recunoscut săvârşirea faptelor ce le-au fost reţinute în sarcină”, adaugă procurorii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite