„Mazăre cel Mare”, la Carnavalul Mamaia 2014 cu noi costumaţii pentru parada de la vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Constanţei, Radu Mazăre, va defila la paradele Carnavalului Mamaia, din sezonul 2014, pe carul alegoric al Primăriei costumat în Ştefan cel Mare, faraonul Ramses şi împăratul roman Cezar.

Şi în acest sezon estival, Radu Mazăre promite să facă spectacol în staţiunea Mamaia. Noutatea sezonului este reprezentată de trei care alegorice ale Primăriei, care vor defila alături de cele ale cluburilor de pe litoral. Pe acestea se va afla însuşi Radu Mazăre costumat în Ştefan cel Mare, faraonul Ramses şi cuceritorul roman Cezar.

Carul Primăriei, pe un şasiu de autobuz

Carele Primăriei vor fi amenajate pe un şasiu al unui autobuz RATC scos din uz. „Amenajarea fiecărui car costă cam 30.000 de euro, deci, în total, parada carelor alegorice scoate din bugetul local suma de 100.000 de euro“, a anunţat primarul Radu Mazăre.

Edilul nu consideră că suma este mare, atâta vreme cât un costum cu care se defilează la Carnavalul de la Rio ajunge la 1.000 de euro. „Dacă nu vreţi, eu mă dau cu kiteul. Dacă nu ne implicăm, în cinci ani, staţiunea Mamaia ajunge ca Olimpul“, a replicat edilul.

„Anul trecut, suma cheltuită pentru amenajarea scenei, procurarea costumelor şi jocul de lumini s-a ridicat la 200.000 de euro“, a dezvăluit Mazăre.

Spectacolul pregătit de specialişti

În acest an, primarul vrea ca parada de la Mamaia să fie gândită de specialişti, „nu după ureche“. „Trebuie să vorbim cu un regizor, un scenarist. Pentru realizarea carului am discutat inclusiv cu o firmă de la Buftea care face decoruri de film şi cu artişti plastici“, a mai spus Mazăre.

image

Carnavalul carelor alegorice a fost iniţiat de Mazăre în vara anului 2012. La fiecare paradă, Radu Mazăre a condus cortegiul, având diverse costumaţii: spartan, maharajah, samurai, gladiator, Regele James, Ulise, Nabucodonosor al II-lea al Babilonului, Suleyman Magnificul, Indiana Jones sau chiar în regele Ludovic al XIV-lea. Jumătate dintre costumele purtate de primar la Carnavalul Mamaia au fost închiriate de la Studioul Cinematografic de la Buftea, iar restul au fost create de iubita lui, Roxana Mihalache, în atelierul propriu.

Scandal pe taxa de promovare

Anul acesta, în bugetul Primăriei Constanţa ar putea intra mai mulţi bani din taxa de promovare a staţiunii Mamaia. Până acum, municipalitatea primeşte doar 20% din suma colectată de la agenţii economici din staţiune, restul revenind Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

În ultima şedinţă de Consiliu local, un ales local a propus ca 40% din banii încasaţi pe taxă să revină municipalităţii şi doar 60% Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. „Noi, privaţii, am fost de acord să o plătim şi vrem un procent cât mai mare pentru noi. Şi Primăria are propriul buget de promovare“, a replicat Corina Martin, preşedinta Asociaţiei.

În primul an, din taxa de promovare a staţiunii Mamaia s-a adunat suma de 254.000 de euro.

EXPLICATIE FOTO Radu Mazăre îl va întruchipa pe Ştefan cel Mare la Carnavalul Mamaia 2014 FOTO Desen de Vali Ivan

Vă mai recomandăm

„Suleyman Magnificul“ vine la Mamaia. Mazăre îl aduce pe actorul Halit Ergenc la Carnavalul verii 2014

AUDIO Mazăre are planuri mari pentru Mamaia. Primarul va lansa un nou imn şi va înălţa o statuie de 10 metri la intrarea în staţiune

Scandal pe taxa de promovare în staţiunea Mamaia: primăria vrea o sumă mai mare din banii colectaţi de la agenţii economici

Carele alegorice ale Primăriei Constanţa, ce vor defila în această vară, amenajate pe şasiul unui fost autobuz RATC

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite