Mănăstirea din localitatea 23 August funcţionează ilegal. ISU Constanţa a amendat lăcaşul de cult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a cuprins acoperişul lăcaşului de cult FOTO ISU
Incendiul a cuprins acoperişul lăcaşului de cult FOTO ISU

ISU Constanţa a amendat mănăstirea de la 23 August pentru că nu a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu.

La 12 martie, un incendiu violent a izbucnit la mănăstirea din localitatea 23 August din Constanţa pentru stingerea unui incendiu care s-a propagat de la acoperiş la etajele inferioare.

La faţa locului a fost o desfăşurare impresionantă de forţe: 30 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime din cadrul a 5  subunităţi şi o autoscară mecanică.

Mănăstirea Sf. Ierarh Nicolae şi Bretanion este amplasată pe malul lacului Tatlageac, în apropiere de Marea Neagră. Mănăstirea a fost organizată începând cu anul 2004.

Conform ART. 44 pct.IV lit. i, din Legea 307 din 2016 privind Apărarea împotriva incendiilor, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.001 lei la 10.000 lei: nesolicitarea şi neobţinerea de către persoanele fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, de către beneficiarul investiţiei a avizelor şi/sau autorizaţiilor prevăzute de prezenta lege.

Pe aceeaşi temă:

Mii de pui au murit asfixiaţi în urma unui incendiu izbucnit la o fermă avicolă

Elevi evacuaţi din cauza unui incendiu. Centrala termică a liceului a luat foc

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite