Mama tinerei cântăreţe moarte în incendiul de la Beirut: „Totul e confidenţial în acest dosar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Sarkany, mama Nicoletei Cengher, tânăra care a murit în incendiul de la Restaurantul Beirut din noapte de 4 spre 5 aprilie, nu vrea să vorbească despre stadiul anchetei.

„Totul e confidenţial în acest dosar. Ştiu că dosarul a fost preluat de Parchetul General, dar nu pot să vă declar nimic. Când se va încheia ancheta datele vor fi făcute publice“, a spus ea.

Una dintre tinerele decedate era cântăreaţa localului, Ioana Nicoleta Cengher, care avea 22 de ani şi era din Costineşti. Ea absolvise Şcoala Populară de Artă şi era studentă la Drept. Tânăra obţinuse multe premii şi distincţii la concursurile muzicale din ţară şi participase la numeroase festivaluri. Era implicată în mai multe acţiuni de voluntariat.

Celelalte două tinere care au murit în tragedia de la Constanţa erau dansatoare. Nicoleta Vasiliţeanu avea 23 de ani şi era din Constanţa, iar Mihaela Tucă avea 24 de ani şi era din Mangalia.

Parchetul General a preluat cazul în care autorităţile încearcă să afle motivele care au dus la incendiul care a mistuit restaurantul Beirut din Constanţa în urma căruia au murit trei persoane, iar o alta a fost grav rănită. Procurorii au luat această decizie din cauza complexităţii cazului.

„În vederea finalizării cercetărilor, s-a apreciat că este necesar a se efectua o serie de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorităţi, fiind necesară şi alocarea de resurse logistice suplimentare”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Parchetul General.

Totodată, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 2 iunie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de: George Karam, Constantin Pavel SC SC Middle East Parteners SRL şi SC Tinel Cristi SRL.

În perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizaţii, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, George Karam, administrator şi asociat majoritar al firmei SC Middle East Parteners SRL, precum şi Pavel Constantin, în calitate administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn – ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi au amenajat Restaurantul Beirut, folosind metode de construire adoptate de către cei doi administratori care nu aveau studii şi cunoştinţe temeinice de specialitate.

Prin urmare, în incendiul care s-a produs câteva luni mai târziu, au decedat trei tinere, o a patra a fost grav rănită.

În timpul cercetării la faţa locului s-a constatat că imobilul în cauză a suferit prăbuşiri şi deplasări de 40 de grade ale structurii de rezistenţă, respectiv prăbuşiri ale acoperişului construcţiei şi podelei mansardei.

Vă mai recomandăm:

Fetele de la Beirut au murit îmbrăţişate

Şeful pompierilor care au acţionat la Beirut: „Dacă mă simt vinovat? Depinde“

Mama solistei Nico: „În seara incendiului, barmanul a fost înlocuit, iar fetelor le-a fost servit un ceai“

VIDEO „Acum să vezi foc ;)“ Ultima postare de pe Facebook a artistei Nico. Tânăra era cântăreaţă la restaurantul Beirut

FOTO VIDEO Nicole, una dintre tinerele moarte în incendiul de la Beirut, recunoscută după cercei şi inele

VIDEO Micky Bellydance, tânăra moartă în incendiu: „Să mergi cu un prieten prin întuneric este mult mai bine decât să mergi pe lumină singur“

VIDEO Micky Bellydance, dansatoarea de la Beirut, va fi înmormântată în rochie de mireasă

Nicolle, artista care a supravieţuit incendiului de la Beirut, în stare critică

VIDEO Clipul de promovare a restaurantului Beirut, realizat cu exact un an înainte de dezastru. În imagini apar dansatoarele exotice, care erau atracţia localului

Dosare penale şi angajaţi fără contracte. Anchetă la sânge a autorităţilor la Restaurantul Beirut, unde au murit trei tinere

UPDATE FOTO VIDEO Incendiu devastator la Restaurantul Beirut şi Legendary Pub. Trei artiste au murit carbonizate. Alte patru persoane au fost grav rănite

FOTO Ce a mai rămas din Restaurantul Beirut. Relatarea unui martor, membru al trupei care cânta la Legendary Pub

Prima lumânare şi flori de primăvară la locul tragediei de la Restaurantul Beirut

VIDEO Sorin Lucian Ionescu, martor: „Ardem ca şobolanii la Legendary Pub!“

 
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite