Georgiana, barmaniţă la restaurantul Beirut: „Ţipam că fetele ard sus şi nimeni nu mă asculta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgiana, barmaniţa de la Restaurantul Beirut, una dintre cele mai apropiate prietene ale Nicoletei Cengher, tânăra care a murit în incendiul produs sâmbătă noaptea, a avut norocul ca în noaptea fatidică să fie liberă.

Ziua de sâmbătă se anunţa a fi ca oricare zi de week-end. S-a bucurat de faptul că era liberă, iar seara urma să se întâlnească cu Nicoleta (foto jos) la karaoke, după ce aceasta urma să plece de la restaurant. „Eram prietene şi obişnuiam să mergem la un suc sau la o cafea“, povesteşte ea.

Sâmbătă noaptea, a primit pe Facebook un anunţ în care i se spunea că Restaurantul Beirut a luat foc. „Am crezut că este o glumă proastă iniţial, însă mai multe telefoane primite m-au convins că este adevărat“, îşi aminteşte ea. Imediat, gândul i s-a dus la prietenele ei, dar mai ales la Nicoleta, care era la muncă la ora la care s-a produs incendiul.

O posibilă cauză a celor trei decese

A ajuns într-un suflet la restaurant, dar nimeni nu a mai fost lăsat să intre. „Ştiam că fetele sunt sus. Patronul a scos o fată şi apoi pompierii nu au mai lăsat pe nimeni să intre. Eu cred că uşa de la camera unde erau fetele nu s-a mai putut deschide întrucât, fiind din termopan, s-a dilatat din cauza căldurii, iar kederul s-a topit şi astfel a devenit etanşă“, spune Georgiana.

image

Ea mai spune că Nicoleta a fost găsită deasupra prietenelor ei. „Fetele erau îmbrăţişate“, spune ea.

„Dacă ştiam că fata mea e sus, prin foc treceam după ea“

În acea noapte, Georgiana ştia că fetele au rămas sus, dar nu ştia care din ele s-au salvat şi care nu: „Nimeni nu m-a ascultat. Toată lumea. Ţipam după toată lumea că ard fetele sus, dar nimeni nu mă asculta. Treceau pompierii, toată lumea trecea pe lângă noi“, spune ea.

În faţa morgii, unde se făcea autopsia celor trei tinere, ea a fost acuzată de mama Nicoletei Vasiliţianu că nu i-a spus că fetele erau sus. „Ultima a ieşit Nicoleta. La morgă a fost adusă ultima. Dacă ştiam că fata mea e sus, prin foc treceam după ea. De ce nu mi-ai spus? De ce şeful mi-a spus că a fost evacuat tot personalul?“, se întreabă, fără a primi vreun răspuns, o mamă.

image

Vă mai recomandăm:

Neliniştea Mihaelei, dansatoarea de la Beirut. În ultimul timp îşi visa mama moartă acum 9 ani

Şeful pompierilor care au acţionat la Beirut: „Dacă mă simt vinovat? Depinde“

Fetele de la Beirut au murit îmbrăţişate

VIDEO Dosare penale şi angajaţi fără contracte. Anchetă la sânge a autorităţilor la Restaurantul Beirut, unde au murit trei tinere

VIDEO Micky Bellydance, tânăra moartă în incendiu: „Să mergi cu un prieten prin întuneric este mult mai bine decât să mergi pe lumină singur“

VIDEO „Acum să vezi foc ;)“ Ultima postare de pe Facebook a artistei Nico. Tânăra era cântăreaţă la restaurantul Beirut

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite