VIDEO Dosare penale şi angajaţi fără contracte. Anchetă la sânge a autorităţilor la Restaurantul Beirut, unde au murit trei tinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală a fost deschis de poliţiştii constănţeni în urma incendiului care a distrus restaurantul Beirut şi a omorât trei tinere. Pompierii încă încearcă să afle ce a declanşat incendiul, dar ofiţerii criminalişti au exclus ipoteza unui foc pus de cineva. ITM Constanţa a amendat firma cu 7000 lei pentru nereguli similare.

Cladirea Restaurantului Beirut a fost izolată de poliţie. Încă de noaptea trecută, criminaliştii de la IPJ Constanţa au verificat centimetru cu centimetru localul în căutarea unor indicii. 

După orele prânzului, oamenii legii au exclus varianta unei mâini criminale. Chiar şi aşa, IPJ Constanţa a deschis un dosar penal In REM pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Dosarul este deschis asupra faptei şi nu pe numele patronului localului, Georges Karam, pentru că deocamdată nu este probată vinovăţia acestuia. 

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vrea să afle cauza incendiului. Odată ce ipoteza unui foc pus intenţionat, variantele care rămân în picioare sunt acelea ale unui scurt-circuit electric, varianta unei plite defecte şi a unui coş de fum cu probleme.

Artistul Jamal, care ţine de obicei recitaluri de muzică orientală în Restaurantul Beirut susţine că fetele dansau în acel local de aproape opt ani şi că de fiecare dată când a discutat cu patronul, acesta i-a tot promis că le va angaja cu acte în regulă. Pe de altă parte, spune Jamal, fetel câştigau între 800 lei şi 1500 lei pentru un week-end. Banii proveneau din bacşişul lăsat de clienţi. 

Dansatoarele aveau o înţelegere cu patronul şi în zilele în care nu făceau niciun ban primeau de la acesta câte 100 lei pentru a-şi acoperi cheltuielile cu transportul.

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa a terminat ancheta preliminară de la Restaurant.  

Inspectorul şef al ITM Constanţa, Eugen Bola a lămurit situaţia găsită la Restaurantul Beirut. "Una dintre dansatoare avea contract de muncă activ la o întreprindere individuală. Două aveau contracte de muncă la alte societăţi încetate în toamna anului trecut. O a patra - dansatoarea care este grav rănită nu a avut niciodată contract de muncă."

În urmă cu două săptămâni ITM Constanţa a verificat existenţa normelor de protecţia muncii. Pentru că au găsit nereguli, inspectorii au aplicat o amendă de 7000 lei.

Două clupuri filmate de Claboo Media arată dimensiunea tragediei de la Constanţa. 


Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Nicole, una dintre tinerele moarte în incendiul de la Beirut, recunoscută după cercei şi inele

UPDATE FOTO VIDEO Incendiu devastator la Restaurantul Beirut şi Legendary Pub. Trei artiste au murit carbonizate. Alte patru persoane au fost grav rănite

VIDEO „Acum să vezi foc ;)“ Ultima postare de pe Facebook a artistei Nico. Tânăra era cântăreaţă la restaurantul Beirut

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite