Lecţia de istorie despre migranţi, predată la Barcelona. Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa, partener al proiectului finanţat de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiect Erasmus FOTO CNCBC
Proiect Erasmus FOTO CNCBC

În perioada 19 - 26.03.2017 a avut loc în Igualada şi Barcelona a doua întâlnire din cadrul proiectului Erasmus + On the Move in Europe.

Activităţile s-au derulat la Liceul Pere Vives Vich din Igualada, Spania, iar tema care s-a discutat în cadrul proiectului a fost despre migraţii. 

Elevii şi profesorii din fiecare liceu, din cele şase ţări participante, au pezentat, de asemenea, materiale realizate despre ţara, oraşul şi şcoala din care provin. În urma unei competiţii a fost ales logo-ul proiectului, iar la sfârşitul săptămânii a fost prezentat filmul la realizarea căruia toţi participanţii la proiect au contribuit, film care a încercat să cuprindă toate activităţile derulate pe parcursul acestei săptămâni.

Elevii şi profesorii participanţi la proiect au vizitat sediul Comisiei Europene din Barcelona, unde reprezentanţii instituţiei le-au vorbit, în cadrul unei conferinţe, despre rolul Comisiei Europene în integrarea migranţilor. 

Proiectul presupune, de asemenea, realizarea unui manual care să conţină tehnici de predare şi învăţare a limbii materne ca limbă secundară.

La proiect au participat directorul Colegiului Naţional Pedagogic ,,Constantin Brătescu”, prof. dr. Anamaria Ciobotaru, care este şi coordonatorul proiectului, prof. Polixenia Popescu, prof. Alexandra Moise şi elevii Andoni Laurenţiu şi Cristurean Cezar. 

Următoarea vizită din cadrul proiectului va fi în luna octombrie, a acestui an, în Harderwijk, Olanda.

Proiectul, finanţat de Uniunea Europeană, se derulează pe o perioadă de trei ani şi are ca parteneri licee din 5 ţări europene: Olanda, Germania, Spania, Italia şi Ungaria.

Prima întâlnire din cadrul proiectului, cea a coordonatorilor, a avut loc în luna decembrie a anului 2016 la colegiul constănţean. 

proiect erasmus
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite