IPS Teodosie: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie FOTO Vali Vadanoiu
IPS Teodosie FOTO Vali Vadanoiu

IPS Teodosie a îndemnat credincioşii să nu se vaccineze la emisiunea Dialog duhovnicesc de la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Întrebat de realizatorul emisiunii, preotul Eugen Tănăsescu, cum să reacţioneze credincioşii dacă va fi obligatoriu Certificatul verde, Teodosie a transmis credincioşilor să se adreseze în masă Justiţiei. „Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul, mai ales că nu-i asumat de nimeni şi are urmări negative. Nu vă speriaţi. Sunt foarte mulţi avocaţi care vor să vă apere. Aveţi tot dreptul de a alege“, a spus ierarhul Tomisului.

În concluzie, IPS Teodosie, care a spus în nenumărate rânduri că nu se vaccinează întrucât are alergii, a transmis oamenilor: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“, el auzind că în Uniunea Europeană „vaccinul va înceta“. 

În realitate, situaţia este alta. Italia a devenit, joi, prima ţară din Europa care face obligatoriu certificatul Covid pentru toţi angajaţii. Guvernul de la Roma a aprobat noua măsură prin care certificatele devin obligatorii şi pentru angajaţi din sectorul public dar şi din cel privat, relatează Euronews. Măsura va fi implementată din 15 octombrie şi va rămâne în vigoare până la sfârşitul anului.

„Certificatele verzi vor deveni obligatorii pentru toţi salariaţii, fie că sunt din sectorul public, fie că sunt din sectorul privat. O facem pentru două motive esenţiale – să facem aceste locuri de muncă sigure, şi pentru ca a noastră campanie de vaccinare să fie şi mai puternică”, a spus Roberto Speranza, ministrul sănătăţii italian.

Cum a sfidat Teodosie pandemia 

ÎPS Teodosie a refuzat de fiecare dată să dea curs reglementărilor legale privind măsurile sanitare. În ciuda faptul că incidenţa era mare în Dobrogea, înaltul prelat a organizat pelerinaje. Când a fost întrebat dacă nu îi va avea pe conştiinţă pe cei care se vor infecta cu această ocazie, el a răspuns: „Dacă este momentul să plece din viaţa aceasta, pleacă la Dumnezeu“. Şi în privinţa campaniei de vaccinare a refuzat să se exprime în mod clar, considerând că preoţii nu sunt medici ca să recomande vaccinul şi că acest lucru ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor acestora. Întrebat dacă se va vaccina, arhiepiscopul Tomisului a răspuns negativ, invocând alergii.

„Vaccinul nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care, datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, a spus el.

În ultimele 24 de ore, au fost identificate 16.383  de cazuri noi de COVID-19 şi s-au înregistrat 304 de decese. Numărul pacienţilor internaţi la ATI a ajuns la 1.727 de persoane.

Vă recomandăm să mai citiţi:

IPS Teodosie: „Tinerii trebuie să postească mai mult, pentru potolirea desfrâului“ VIDEO

A fost sau nu Maria Magdalena iubita lui Iisus Hristos? Cine era femeia din care Mântuitorul a scos şapte demoni

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite