IPS Teodosie: „Tinerii trebuie să postească mai mult, pentru potolirea desfrâului“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie, ierarhul Tomisului
IPS Teodosie, ierarhul Tomisului

IPS Teodosie a transmis la prima slujbă de la intrarea în Postul Paştelui că tinerii trebuie să postească mai mult, pentru că postul biruieşte lăcomia şi desfrâul.

Credincioşii ortodocşi intră luni, 15 martie, în Postul Paştelui. IPS Teodosie a transmis păcătoşilor că nu se pot întâlni cu Dumnezeu dacă au păcate. „Mulţi se întreabă cine să ţină post: de la copiii de trei ani cu moderaţia cuvenită până la şapte ani, toţi oamenii trebuie să ţină post. Cine trebuie să ţină post mai mult? Tinerii trebuie să ţină post mai mult. Să nu vă miraţi. Pentru că postul ce face? Potoleşte toate pornirile pătimaşe, biruieşte lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, iuţimea. Toate păcatele şi patimile care sunt pentru noi cu adevărat cea mai grea povară pe care o ducem. La aceste păcate noi nu ne putem întâlni cu Dumnezeu“, a spus arhiepiscopul Tomisului. 

 

Citeşte şi:

A fost sau nu Maria Magdalena iubita lui Iisus Hristos? Cine era femeia din care Mântuitorul a scos şapte demoni

De ce nu au voie femeile în biserică în timpul menstruaţiei şi în perioada lăuziei. Legea dură desfiinţată de Iisus, prin care a redat femeii demnitatea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite