ÎPS Teodosie, despre viteza de 235 km/oră cu care a zburat pe A2: „Dacă mașina a dus...”

0
Publicat:

Un Mercedes-Benz, în care se afla ÎPS Teodosie, a fost la un pas să „decoleze” de pe Autostrada Soarelui, la începutul lui august. Maşina mergea cu 235 km/oră, iar ierarhul spune că se grăbea să ajungă la un maslu.

IPS Teodosie alături de șoferul acestuia și viteza surprinsă de radar - colaj
IPS Teodosie alături de șoferul acestuia și viteza surprinsă de radar - colaj

Maşina în care se afla şi ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, se deplasa, în ziua de 3 august când a fost prinsă de radar, pe Autostrada Soarelui, în sensul de mers Bucureşti-Constanţa. Într-o conferință de presă susținută miercuri, 21 decembrie, cu ocazia sărbătorii Crăciunului, Teodosie a dat câteva explicații cu privire la incidentul din august.

„Ce simțiți dumneavostră când șoferul circulă cu 235 de kilometri/oră?”, a fost întrebat ierarhul în cadrul conferinței de presă.

„Asta nu e o întrebare. Eu nu mă uit la kilometraj și nici nu știu dacă a fost așa. Putea fi un trucaj. Eu trebuia să ajung la un maslu. I-am spus șoferului să țină ritmul să ajung la maslu. Dacă mașina a dus, probabil a mers cu 235 de km/oră”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Viteză de decolare pentru mașina ierarhului

Miercuri, 3 august, în jurul orei 15.50, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe A2, sensul de mers Bucureşti - Constanţa, au depistat, la kilometrul 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism, fiind înregistrat cu aparatul radar având o viteză de 235 km/h.

„Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reţinut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile”, au transmis poliţiştii.

Şoferul care a fost prins pe Autostrada Soarelui în timp ce conducea un Mercedes Benz cu o viteză de 235 km/h, avându-l pe scaunul din dreapta pe IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este un fost candidat la Primăria Tulcea.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reţinut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile.

Șoferul, Mihăiţă Sadîca, este absolvent al Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, profil biologie-chimie, şi al Facultăţii de Inginerie Economică în Agricultură din cadrul USAMV Bucureşti. Este, de asemenea, antreprenor şi voluntar în mai multe organizaţii nonguvernamentale. A lucrat ca referent resurse umane în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 1 Bucureşti.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite