Arhiepiscopia Tomisului și-a făcut pagină de TikTok: „Hristos a stat la masă chiar și cu păcătoșii“

0
Publicat:

Arhiepiscopia Tomisului și-a făcut și pagină de TikTok, unde IPS Teodosie și alți preoți și teologi ai Arhiepiscopiei Tomisului vor transmite publicului tânăr, cu precădere, învățături creștine.

IPS Teodosie FOTO Arhiepiscopia Tomisului
IPS Teodosie FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat credincioșii tineri că pot urmări predicile preoților de acum și pe platforma TikTok. De miercuri seară, 2 noiembrie 2022, de când s-a dat drumul la platformă, cea mai accesată postare are 10.000 de vizualizări și comentarii. Majoritatea credincioșilor apreciază inițiativa, dar mai sunt și postări răutăcioase, de genul: „Gata boss, ești mare!“.

IPS Teodosie a transmis deja învățături pentru tineri: „Orice amărăciune sau durere în viața aceasta este urmată de bucurie în viața viitoare“, a transmis ierarhul Tomisului.

Ulterior, el și-a explicat inițiativa: „Sunt bucuros să colaborez intens cu tinerii pe TikTok întrucât tinerii au mare nevoie de Biserică, de păstori, de îndrumători. Vă voi fi aproape tuturor pentru că tinerii sunt viitorul nostru și au nevoie de lumină. Vă voi da lumină din lumina lui Iisus Hristos“, le-a spus ierarhul Tomisului.

„IPS Teodosie e deschis către folosirea noilor tehnologii“

La rândul său, preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, a explicat pentru Adevărul decizia: „Tehnologia în sine nu este morală sau imorală. Folosirea ei poate fi bună sau rea. E un canal de comunicare utilizat mai ales de tineri, prin urmare și lor li se poate duce cuvântul lui Dumnezeu. Mai cu seamă lor, dacă e să ne orientăm după ce spune Scriptura, întrucât tinerii au nevoie de cunoaștere și de experiențe folositoare ale începutului vieții. Să nu uităm că Hristos a stat la masă chiar și cu păcătoșii, nu i-a hulit“.

Așa cum știm deja, IPS Teodosie, spune preotul Tănăsescu, e deschis către folosirea noilor tehnologii de comunicare, iar pandemia ne-a apropiat și mai mult de ele, și prin ele, de credincioși.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite