Hotelurile de pe litoral se deschid pentru refugiaţii din Ucraina. Vor primi cazare şi masă necondiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi din Ucraina FOTO: Andrei Luca
Refugiaţi din Ucraina FOTO: Andrei Luca

Hotelurile de pe litoral se deschid pentru a primi ucrainenii care fug de războiul izbucnit în ţara lor. Prin Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea, mii de oameni au venit în Dobrogea în ultimele patru zile.

Hotelierii de pe litoral se alătură miilor de români care se oferă să-i ajute pe refugiaţii din Ucraina. Astfel, din Mamaia şi până în Mangalia, multe spaţii de cazare sunt pregătite să-i primească pe cei care au fugit din faţa gloanţelor ruseşti. 

Membrii Asociaţiei Patronale RESTO au anunţat că pot primi refugiaţi în mai multe hoteluri din nordul litoralului, dar nu numai. Ei le vor oferi cazare şi masă tuturor ucrainenilor care vor avea nevoie.

RESTO a publicat o listă a spaţiilor de cazare şi a restaurantelor din zona litoralului care sunt dispuse să ajute refugiaţii din Ucraina: 

Hotel Bavaria Blu Mamaia asigură cazare

Restaurant Don Corleone Mamaia - telefon  0755204254

Restaurant Pizzico Constanta  - telefon 0742384046

Restaurant Byblos Constanta, oferă masa pentru refugiaţi

LOTCA Restaurant Pescăresc din Năvodari oferă cazare şi mâncare (3 mese/zi) pentru 12 persoane refugiate din Ucraina - telefon +40 720996600

Sali's Taco and Turkish Food asigură mâncare în Portul Isaccea

Hotel 2D Neptun este deschis pentru refugiaţi - telefon 0746013000

Hotelurile din Grup Atlas Hotels oferă cazare gratuită – telefon +40733407906

Teamfresh Horeca  trimite 2 food truck-uri în Vamă Isaccea şi o dubă cu cele  necesare pentru a oferi o masa caldă

Restaurantele Compas şi Camarote din Portul Tomis pot caza trei familii cu copii în Piaţa Ovidiu şi oferă mâncare zilnică pentru 20 de persoane - telefon 0721167115

Agenţia Mistral Tours continuă să asigure cazare pentru refugiaţi în mai multe puncte de trecere frontieră - telefon 0722150767

Sudul litoralului poate primi 1.000 de refugiaţi

Primăria Mangalia a anunţat că hotelierii din sudul litoralului vor sprijini refugiaţii. Astfel, administraţia locală a avut o întâlnire cu organizaţiile patronale, agenţii economici din domeniul turistic, alături de comunitatea locală pentru a stabili un plan de măsuri. 

„Avem suficiente spaţii de cazare în staţiuni, dar şi în Mangalia, care pot fi puse la dispoziţia femeilor şi copiilor din Ucraina, pentru a trece mai uşor peste această tragedie”, a declarat primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian.

Edilul spune că pot fi primiţi chiar şi 1.000 de refugiaţi deoarece hotelierii şi-au arătat disponibilitatea de a-şi deschide spaţiile de cazare în scop umanitar. În cazul în care autorităţile vor solicita acest lucru, oamenii pot fi cazaţi imediat. 

Desigur, toţi cei cazaţi în staţiunile din sudul litoralului vor primi şi mese calde.

Vă recomandăm şi: 

Constănţenii, solidari cu refugiaţii din Ucraina. Mii de produse donate pentru aceştia

Aproximativ 6.000 de ucraineni au trecut cu bacul la Isaccea. Oamenii fug din calea războiului

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite