Război în Ucraina. Zelenski, mesaj pentru România: Sunt recunoscător pentru contribuţia semnificativă la capacităţile militare ale ţării noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski

De asemenea, ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a avut, luni, o convorbire cu omologul român, Bogdan Aurescu, context în care a mulţumit României pentru ajutorul militar şi umanitar.

"Sunt recunoscător României pentru contribuţia sa semnificativă la capacităţile de apărare ale ţării noastre. Îi sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simţim sprijinul politic şi de apărare al partenerilor noştri", a scris preşedintele ucrainean pe Twitter.

Şi liderul USR, Cătălin Drulă, a transmis un mesaj de susţinere a aderării de urgenţă a Ucrainei la UE.

"Aderarea Ucrainei şi a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) în procedură de urgenţă ar reprezenta un demers legitim şi un răspuns adecvat către Vladimir Putin", a transmil Drulă.

De asemenea, ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a avut, luni, o convorbire cu omologul român, Bogdan Aurescu, context în care a mulţumit României pentru ajutorul militar şi umanitar.

"România îşi intensifică sprijinul militar şi umanitar pentru Ucraina, care se apără de invazia rusă. Suntem recunoscători României pentru acest ajutor valoros şi pentru că s-a îngrijit de cetăţenii noştri care fug de războiul lui Putin", a scris oficialul pe Twitter.

„Potrivit raportului prezentat de Administraţia Naţională a Rezervelor de stat, începând de ieri, în baza deciziei premierului, a fost deja realizat un transport de carburanţi şi alimente către Ucraina. Este vorba de zeci de vagoane încărcate şi puse în mişcare. Aceste lucruri sunt coordonate şi cu autorităţile ucrainene. Totodata, în afară de carburant, sunt mobilizate cantităţi importante de alimente şi apă, toate acestea urmând sa ajungă la Siret.

La acestea se adaugă cele 3 camioane cu circa 600 de elemente complete, paturi, saltele, lenjerii, perne, saci de dormit, care au ajuns deja în tabăra de refugiaţi de la Suceava. Şi alte 4 camioane care urmează să ajungă la Botoşani, într-o altă tabără de refugiaţi”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, luni, într-o conferinţă de presă. 

Cărbunaru a precizat că prin intermediul platformei guvernamentale „Ucraina - împreună ajutăm mai mult” au fost  deja colectate peste 3000 de oferte de ajutor, care constau în hrană, alimente, produse de igienă, alimente şi facilităţi de cazare.

Astăzi va pleca din Bucureşti un al doilea transport, fiind vorba de medicamente şi alte produse sanitare care vor pleca spre graniţa de nord a ţării, a mai anunţat Guvernul.

Guvernul anunţa, săptămâna trecută, trimiterea de ajutoare militare şi umanitare în Ucraina, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi echipamente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite