Constănţenii, solidari cu refugiaţii din Ucraina. Mii de produse donate pentru aceştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavilionul Expoziţional a devenit centru de colectare a ajutoarelor foto: Primăria Constanţa
Pavilionul Expoziţional a devenit centru de colectare a ajutoarelor foto: Primăria Constanţa

Războiul din Ucraina şi miile de refugiaţi care au venit în România i-au determinat pe constănţeni să vină în sprijinul celor care-şi părăsesc locuinţele de teama invaziei armatei ruse.

Criza refugiaţilor i-a determinat pe constănţeni să se mobilizeze într-un timp record. În doar câteva ore de la anunţul făcut de Primăria municipiului Constanţa că a deschis un centru de colectare a ajutoarelor, au fost donate la punctul de la Pavilionul Expoziţional mii de produse utile care vor ajunge în cel mai scurt timp la cei care au nevoie, prin grija voluntarilor.

„Sunt impresionat de solidaritatea şi empatia pe care le manifestă oamenii faţă de cei care au fugit din calea războiului. Mulţumim celor care s-au implicat în astfel de momente. Suntem deschişi oricăror solicitări ale refugiaţilor ucrainieni sau a autorităţilor ce ne solicită suport în acest sens”, a declarat primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

În continuare, cei care doresc să-i sprijine pe refugiaţi, pot veni zilnic la sediul din bulevardul Mamaia, nr.331A, intrarea din spate, între orele 08:00-20:00.

Pot fi donate:

  • produse alimentare ambalate neperisabile;
  • pături, perne, saci de dormit;
  • haine;
  • produse de igienă;
  • medicamente(anticoagulante, antiinflamatoare, hemostatice, apă oxigenată, pansamente, plasturi).

Pentru detali suplimentare privind donaţiile, cetăţenii pot suna sau trimite un mesaj la numărul de telefon 0799.400.358, folosit inclusiv în aplicaţia WhatsApp.

0737.552.271 este numărul de telefon la pot apela persoanele care au nevoie de spaţii de cazare sau cei care vor să găzduiască refugiaţi.

Vă recomandăm şi: 

Oamenii de la graniţa cu Ucraina. Cum poţi da o mână de ajutor refugiaţilor, chiar şi de la distanţă VIDEO

UPDATE Colectă în bisericile din Dobrogea pentru ucrainenii de la Isaccea. Se oferă cazare pentru refugiaţi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite