FOTO O femeie a căzut de pe faleza Cazinoului după ce balustrada de protecţie s-a rupt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a căzut marţi seară de pe faleza de la Cazinoul din Constanţa, prăbuşindu-se peste stabilopozi, după ce balustrada de protecţie s-a rupt. Femeia a fost transportată de un echipaj al SMURD la spital.

Accidentul s-a produs aproape de scările de acces către mica plajă de lângă Cazinoul din Constanţa. Femeia, turistă din Bacău, se afla pe faleză alături de soţul său, şi îşi făcea fotografii.

Ea s-a sprijinit de balustradă, iar prima bară transversală a acesteia s-a desprins. Femeia a căzut de pe faleză, de la înălţimea de peste doi metri, pe pietrele de pe mica plajă. Soţul ei a prins-o în ultima clipă şi a încercat să o ţină, dar n-a reuşit. Exista pericolul să cadă şi el în cap, bărbatul reuşind să se ţină cu picioarele de bara de jos. La un moment dat, femeia a căzut din mâinile soţului, aterizând pe o parte şi suferind politraumatisme.

Un echipaj al SMURD a sosit de urgenţă şi a transportat-o pe rănită la spital.

Martorii spun că femeia este supraponderală. Bara ruptă a fost înlocuită de reprezentanţii Poliţiei locale sosiţi la faţa locului, cu o bandă de plastic alb-roşie. La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii efectuează măsurători.

Martorii se plâng că mai multe bare ale balustradei de protecţie sunt ruginite, se mişcă, iar un accident asemănător se poate repeta oricând.

Faleza Cazinoului a fost recent reabilitată într-un proiect amplu cu fonduri europene  al Primăriei Constanţa.

Turista căzută de pe faleza Cazinoului din Constanţa Foto Ana Maria Stancu

Turista căzută de pe faleza Cazinoului din Constanţa Foto Ana Maria Stancu

Primăria Constanţa a transmis la ora 22.20 următorul comunicat de presă:

„În această după-amiază pe faleza Cazinoului din Constanţa a avut loc un accident regretabil. Una dintre barele de protecţie a parapetului a cedat şi o femeie a cazut suferind un traumatism.

Un echipaj SMURD a transportat-o rapid la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, femeia fiind conştientă şi colaborantă.

La această oră se fac ultimele investigaţii, pentru stabilirea diagnosticului final, iar din declaraţiile reprezentanţilor medicali, pacienta este în afara oricărui pericol şi urmează a fi externată.

Viceprimarul Decebal Făgădău a dispus efectuarea unei anchete interne de către o comisie formată din reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Direcţiei de Gospodărire Comunală şi managerul de proiect.

De asemenea vor fi sesizate organele de Poliţie şi Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Constructorului i s-a dispus verificarea întregii balustrade pentru a se asigura că nu se vor mai repeta asemenea incidente.

Lucrarea a fost realizată cu fonduri europene şi are o garanţie de 5 ani, întreaga responsabilitate privind calitatea lucrărilor aparţinând constructorului.

În funcţie de rezultatele anchetelor, vor fi luate toate măsurile legale.

La ora transmiterii anunţului, reprezentantul municipalităţii contactează familia şi persoana accidentată asigurându-le tot suportul de care au nevoie“

Vă mai recomandăm

Concurenţă pentru salvarea Cazinoului. Mai multe firme s-au înscris la licitaţia pentru renovarea simbolului oraşului

Licitaţia pentru Cazino a fost amânată. Povestea celui mai frumos edificiu al Constanţei, care pare blestemat

Imaginea pe care nu o mai regăsim pe litoralul românesc. Turiştii, aşteptaţi cu orchestre pe terasa primului cazinou din Constanţa, în secolul XIX

Urmaşul lui Mazăre la cârma Primăriei: „Voi fi primarul Constanţei, nu al staţiunii Mamaia“. Ce planuri are noul edil pentru oraşul de la malul mării

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite