Explicația halucinantă dată de șoferul drogat privind accidentul de la 2 Mai: A lovit o pasăre sau o vacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de bani gata, care consumase un cocktail de droguri periculoase, a semănat moarte pe şoseaua din 2 Mai. A omorât doi tineri și a fugit de la locul accidentului. Explicaţia pe care le-a dat agenţilor este revoltătoare: a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă.

Vlad Plascu, autorul cumplitului accident de circulație din localitatea 2 Mai FOTO Viața Dobrogei
Vlad Plascu, autorul cumplitului accident de circulație din localitatea 2 Mai FOTO Viața Dobrogei

Matei Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a provocat cumplitul accident din localitatea constănțeană 2 Mai, a fost reţinut sâmbătă seară pentru 24 de ore şi va fi propus pentru arest. El este acuzat, printre altele, de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Tragedia a avut loc la cinci dimineaţa. După o noapte de distracţie în Vama Veche,  tânărul de 19 ani, la volanul unei maşini de lux decopotabile, se îndreaptă cu viteză spre localitatea 2 Mai. La intarea în sat, într-o curbă extrem de periculoasă, dar semnalizată, individul spulberă un grup de opt tineri.

Şoferul a intrat în plin în turiştii care mergeau pe marginea drumului. Urmele de sânge de pe asfalt arată cât de violent a fost impactul. Iar măsurătorile făcute de poliţişti indică o distanţă de mai bine de 15 metri unde victimele au fost aruncate.

Un băiat de 21 de ani şi o fată de 20 de ani au murit pe loc. Alţi trei tineri sunt răniţi grav. Ca prin minune, ceilalţi scapă nevătămaţi.

„Am văzut o fată care era întinsă pe jos în ceea ce părea o baltă de sânge. Mi-am ferit privirea instant", spune un martor. „Trei victime cu politraumă transportate la spitalul Mangalia, iar celelalte trei victime, conştiente, au refuzat transportul la spital", a declarat Claudia Tatarici, medic SAJ, potrivit Observatornews.ro

Tinerii din grup erau din Bucureşti şi Braşov şi petrecuseră noaptea în Vama Veche. Mai aveau câteva sute de metri până la casa unde erau cazaţi. Tinerii se deplasaseră pe pista de biciclete care leagă cele două localităţi de la malul mării. Trotuarul se termină însă brusc în dreptul unităţii militare, acolo unde a avut loc tragedia.

Mașina condusă de Vlad Pascu, fără RCA

Imediat după accident, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, şoferul a făcut cale întoarsă. A fugit lăsându-şi victimele întinse pe asfalt. A fost prins însă în Vama Veche, după ce taximetriştii din zonă au văzut maşina lovită şi au sunat la 112. Două autospeciale de poliţie l-au blocat în trafic.

Vlad Pascu obţinut permisul de doar trei luni şi conducea deja maşini de lux. Autoturismul implicat în accident, un Mercedes Benz decapotabil nu are asigurare RCA. 

„Drogurile sunt viața mea”

Testele au arătat că,  înainte să urce la volan, Pascu consumase droguri, testul efectuat de polițiști ieșind pozitiv la trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină. În faţa anchetatorilor, tânărul a avut o explicaţie halucinantă. Le-a spus că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre. Apoi, s-a răzgândit: o vacă. Dar cât de puternic a fost impactul se vede şi pe maşina de 50.000 de euro.

accident 2 mai mercedes decapotabil foto captura video jpg

Şoferul a fost suprins cu doar o jumătate de oră înainte de accident într-un magazin din Vama Veche. Şi-a cumpărat ţigări şi ciocolată. În imagini se vede cum se plimbă derutat. Mai mult, angajaţii spun că a făcut scandal pentru că nu voia să plătească.

Pe reţelele sociale, Vlad Pascu se laudă cu maşini, haine şi ceasuri de mii de euro. Celalaltă maşină din garajul său este un bolid de 200.000 de euro. Individul s-a pozat într un tricou care poartă mesajul „Drogurile sunt viaţa mea". Părinţii lui sunt cunoscuţi pentru afaceri în imobiliare. Tatăl lui este pasionat de maşini şi organizează concursuri de off road.

Pentru faptele sale, tânărul de 19 ani va ajunge cel mai probabil după gratii. Legea Anastasia nu îi mai iartă pe şoferii care se urcă beţi sau drogaţi la volan şi ucid oameni. 

„Se va aplica legea Anastasia pentru că indiferent de nuanţele ce ţin de modul în care se deplasau pietonii pe partea carosabilă, şoferul are răspundere. Ceea ce înseamnă ca acel conducător auto va primi o pedeapsă cu executare", a declarat Cătălin Codescu, presedinte Asociaţiei victimelor în accidente rutiere, potrivit Observatornews.ro.

Şoferul este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite