Filmul accidentului de la 2 Mai. Șoferul drogat, reținut pentru 24 de ore. Cum a fost văzut înaintea tragediei | FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care a provocat cumplitul accident rutier din localitatea constănțeană 2 Mai provine dintr-o familie înstărită. Mama are afaceri imobiliare, iar tatăl este pasionat de mașini și de curse off road. Tânărul avea permis de conducere de puțin timp și se lăuda frecvent cu statutul lui privilegiat. Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore.

UPDATE 20.55 Matei Vlad Pascu a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat duminică în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

***

Înaintea producerii accidentului care a luat viața a doi tineri și a băgat în spital alți trei, dintr-un grup de opt pietoni care mergeau pe marginea drumului în 2 Mai, șoferul de doar 19 ani a fost filmat într-un magazin din localitate.

Tânărul, care ajunge la magazin în jurul orei 4,52, este surprins pe camerele de supraveghere ale magazinului şi este agitat, după cum spuneau și martorii. 

De acolo își cumpără țigări și ciocolată. Distanța de la magazin şi până la locul accidentului este de doi kilometri. Este o distanță pe care, de regulă, o parcurgi în maximum 5-10 minute. 

Nu există date publice cu privire la ce a făcut tânărul înaintea accidentului.  Cert este că la jumătate de oră din momentul în care el a fost văzut în magazin, produce acest grav accident de circulație la ieșirea din 2 Mai, pe drumul care leagă 2 Mai de stațiunea Vama Veche.

Este vorba de un accident produs în această dimineață, în jurul orei 5,20. Şoferul intră efectiv într-un grup de opt tineri. Doi dintre ei au murit pe loc, iar  trei sunt duși în stare gravă la spita. Alți trei au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat să fie internați.

După producerea accidentului, tânărul fuge de la locul faptei.

A fost prins la scurt timp după aceea în Vama Veche și dus la audieri, la Poliţia Mangalia. Era confuz și nu ştia exact ce a făcut, pentru că era drogat.

„Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, a condus mașina pe DN 39 și a intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe carosabil. În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cine este autorul carnagiului de la 2 mai

Autorul accidentului de la 2 Mai este Matei-Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani din București, provenit dintr-o familie înstărită: mama are afaceri în domeniul imobiliar, iar tatăl era pasionat de mașini și de curse off road. Tânărul de doar 19 ani avea permis de conducere de puțin timp.

Potrivit unor informații difuzate de știripesurse.ro și Digi24, Matei-Vlad Pascu, tânărul drogat care a produs accidentul de la 2 Mai (Constanța), de sâmbătă dimineață, 19 august 2023, se laudă cu statutul său privilegiat. 

În postările de pe rețelele de socializare, el apare adesea în imagini cu teancuri de bani și mașini scumpe, în special Mercedes Benz.

Un videoclip publicat recent de tatăl său îi arată pe cei doi la bordul unei decapotabile și din postare mai reiese că cei doi se aflau împreună la Vama Veche.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite