Șoferul drogat de la 2 Mai poate beneficia de o reducere a pedepsei. Ce a scris Vlad Pascu în declarația dată la notar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Pascu poate beneficia de o reducere a pedepsei. Libertatea a publicat declarația dată de șoferul drogat în cazul tragediei de la 2 Mai, prin care Pascu îşi recunoaşte vina pentru moartea celor doi tineri pe care i-a spulberat cu mașina.

Vlad Pascu. Foto Inquam Photos. Octav Ganea
Vlad Pascu. Foto Inquam Photos. Octav Ganea

Din documentul întocmit la un notar din Medgidia și depus la Judecătoria Mangalia, care numără 25 de rânduri, reiese că Vlad Pascu este de acord cu toate faptele de care este acuzat de către anchetatori.

Grație procedurii simplificate cerute de Pascu, cu care judecătoarea Ioana-Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia a fost de acord, șoferul care i-a ucis pe Roberta și Sebastian poate beneficia de o reducere a unei părți semnificative din pedeapsă.

„Recunosc, în mod expres şi în totalitate faptele reţinute”

Vlad Pascu își asumă, prin semnarea acestui document, tot ceea ce au scris procurorii de la Mangalia în rechizitoriu și, de asemenea, solicită ca judecata să se desfășoare doar în baza probelor adunate de procurori și a înscrisurilor depuse pe timpul urmăririi penale de către părțile din dosar.

„Subsemnatul, Pascu Matei-Vlad (…) declar în condiţiile art. 375 alin. (2) din Codul de Procedură Penală, că recunosc, în mod expres şi în totalitate faptele reţinute în sarcina mea, aşa cum sunt ele prezentate şi descrise în cuprinsul actului de sesizare al instanţei”, se arată în declaraţie, potrivit Libertatea.

Întrucât și-a recunoscut toate faptele, în cazul în care va fi condamnat, el va beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă pentru fiecare infracţiune. 

Mai exact, pentru uciderea din culpă a două persoane, șoferul drogat ar putea primi o pedeapsă cuprinsă între 2 ani şi 7 ani de închisoare. Instanța n-ar mai putea dispune suspendarea executării pedepsei, pentru că, la data comiterii accidentului de la 2 Mai, intrase deja în vigoare „Legea Anastasia”, arată sursa citată.

Procurorii nu au cerut schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor, așa cum au solicitat părțile din acest dosar, respectiv victimele și părinții celor doi tineri uciși.

Șoferul drogat ar putea să obțină o pedeapsă destul de mică, lucru care îi revoltă pe părinții celor doi tineri uciși în accidentul de la 2 Mai, dat fiind că ei au solicitat de mai multe ori schimbarea încadrării juridice și, implicit, ca Vlad Pascu să obțină o pedeapsă mai mare, antena3.ro.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite