Protest la Vama Veche faţă de modul cum se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu

0
Publicat:

O manifestaţie de protest are loc joi, 2 mai 2024, la Vama Veche, faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la „2 Mai”, provocat de Vlad Pascu, şi soldat cu moartea a doi tineri.

Afiș protest 2 Mai. FOTO news.ro
Afiș protest 2 Mai. FOTO news.ro

În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut, la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupţi din viaţă de un şofer băut şi drogat, iar justiţia pare să fie oarbă şi surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate şi protest”, anunţă organizatorii.

Manifestanţii se reunesc la ora 17.00, în Vama Veche şi vor porni către locul accidentului, pentru a arăta că nu sunt de acord cu modul în care este judecat acest caz.

Ne dorim să arătăm lunii că suntem uniţi în faţa injustiţiei şi că nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi. Nu uităm şi nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi şi Roberta, care şi-au pierdut viaţa într-un mod atât de tragic şi nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură--te nouă şi arată că dreptatea nu poate fi ignorată”, este mesajul celor care au iniţiat protestul.

Familia Pascu Miruna Vlad și Mihai trimisă în judecată în urma tragediei de la 2 Mai Colaj
Familia Pascu Miruna Vlad și Mihai trimisă în judecată în urma tragediei de la 2 Mai Colaj

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Judecătoarea din dosar a fost contestată şi a ajuns în atenţia Inspecţiei Judecătoare şi a CSM după ce a intrat în instanţă mestecând gumă şi a întrebat dacă unul dintre tinerii decedaţi este prezent.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis în 24 aaprilie că judecătoarea din dosarul accidentului de la 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, nu va fi suspendată din funcţie, respingând cererea Inspecţiei Judiciare ca neîntemeiată. Secţia pentru judecători în materie disciplinară a apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către Ioana Ancuţa Popoviciu ”nu este de natură a afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurii disciplinare faţă de aceasta”.

Următorul termen în acest proces este programat în 9 mai.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite