De la Atlantic la Marea Neagră, pe bicicletă. 500 de kilometri de trasee de cicloturism în județul Constanța

0
Publicat:

Consiliul Județean Constanța a anunțat că a depus în vederea finanțării un proiect prin care se vor construi 500 de kilometri de trasee de cicloturism pe teritoriul județului. Dintre cei 500 de kilometri, 420 vor face parte din traseul EuroVelo6.

De la Atlantic se va ajunge la malul Mării negre FOTO: Călin Gavrilaș
De la Atlantic se va ajunge la malul Mării negre FOTO: Călin Gavrilaș

Cererea de finanțare a fost depusă prin PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență) în parteneriat cu județele Călărași, Giurgiu și Ilfov. În prezent, județul Constanța are 21 de kilometri de pistă de biciclete.

„Este important ca județul nostru să fie parte în acest culoar, foarte popular în rândul iubitorilor turismului de aventură pe bicicletă. Beneficiile pentru localitățile din județ sunt multiple, de ordin social, economic și cultural”, spune Petre Enciu, vicepreședintele CJ Constanța.

EuroVelo 6 ( Atlantic-Marea Neagră) este una dintre cele mai populare rute EuroVelo, cuprinzând un traseu de 4.450 de kilometri ce te duce prin 10 țări și 11 situri UNESCO. În România EuroVelo 6, leagă Baziașul de Delta Dunării și Marea Neagră.

EuroVelo 6 face legătura între Atlantic și Marea Neagră FOTO: EuroVelo 6
EuroVelo 6 face legătura între Atlantic și Marea Neagră FOTO: EuroVelo 6

„Coastele, râurile, castelele, infrastructura de top și o topografie plată frumoasă fac din acest traseu (EuroVelo 6) o călătorie de vis a turiștilor cu bicicleta. Secțiunile celebre de-a lungul Loarei și a Dunării sunt cunoscute pentru turiștii cu bicicleta din întreaga lume”, se arată în prezentarea EuroVelo 6.

Cu bicicleta prin Dobrogea

Concret, la nivelul județului Constanța, EuroVelor 6 începe de la Ostrov, după ce ai trecut Dunărea cu bacul dinspre Călărași. Din acest punct, turiștii pe două roți au opțiunea de a urma Dunărea până la Tulcea și apoi de a urma coasta Mării Negre până la Constanța.

EuroVelo6 în Dobrogea FOTO: CJ Constanța
EuroVelo6 în Dobrogea FOTO: CJ Constanța

Tot din Ostrov, există și varianta de a merge direct către municipiul Constanța, iar de aici să continui călătoria către Delta Dunării – Tulcea. În total, EuroVelo 6 traversează 23 de unități-administrativ teritoriale din județul Constanța

Finanțarea prin PNRR ar permite CJ Constanța să identifice și să marcheze traseul viitoarelor piste, să reabiliteze pistele existente (21 de km de piste în uz), construirea de noi piste și găsirea soluțiilor alternative (transport feroviar, fluvial, transport în comun) pe tronsoanele unde nu se poate pedala (autostrăzi, drumuri aglomerate, cursuri de apă etc.).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite