De ce s-a oprit slujba oficiată de ÎPS Teodosie la Ziua Marinei. Explicaţiile Forţelor Navale Române

0
0
ÎPS Teodosie - Foto Mediafax (arhivă)
ÎPS Teodosie - Foto Mediafax (arhivă)

Statul major al Forţelor Navale a oferit primele explicaţii cu privire la incidentul petrecut în timpul oficierii slujbei religioase de către ÎPS Teodosie.

Slujba oficiată de ÎPS Teodosie în cadrul ceremoniilor prilejuite de Ziua Marinei Române a fost oprită brusc înainte de a se termina. Organizatorii au tăiat microfonul arhiepiscopului şi au dat cuvântul şefului Statului Major al Forţelor Navale Române. 

Întrebat de jurnalişti dacă s-a supărat pentru că a fost oprit din slujbă, arhiepiscopul a spus că cei care au făcut asta vor răspunde în faţa lui Dumnezeu. 

„De ce să mă supăr? Nu am voie să mă supăr. Îi compătimesc pe cei care au făcut asta. Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde”, a declarat ÎPS Teodosie. 

„Statul Major al Forţelor Navale, în calitate de instituţie organizatoare a ceremoniei de luni, 15 august, din Portul militar Constanţa, regretă situaţia creată pe timpul oficierii serviciului religios. Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecţiune tehnică a circuitului audio. Din nefericire, această avarie nu a putut fi sesizată şi comunicată în timp util prezentatorilor ceremoniei. Aceştia nu aveau legătură vizuală cu locul de oficiere, interpretând întreruperea sunetului drept încheierea serviciului religios şi, astfel, au introdus următorul moment din ceremonial”, transmit Forţele Navale.

Conducerea Statului Major al Forţelor Navale va transmite, în cel mai scurt timp, către Arhiepiscopia Tomisului o informare oficială cu privire la cele întâmplate.

Vă recomandăm şi:  

Slujba oficiată de ÎPS Teodosie în Portul Militar, oprită brusc. „Îi compătimesc. Vor răspunde în faţa lui Dumnezeu“ VIDEO

Cine este şoferul Mercedesului care zbura cu 235 de km pe Autostrada Soarelui avându-l în dreapta pe IPS Teodosie

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite