Mănăstirea Tismana din Gorj şi-a sărbătorit hramul. Slujba, oficiată de Mitropolitul Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Mănăstirii Tismana s-a umplut de credincioşi                        Foto: facebook.com/ManastireaTismana
Curtea Mănăstirii Tismana s-a umplut de credincioşi                        Foto: facebook.com/ManastireaTismana

Mănăstirea Tismana, din judeţul Gorj, şi-a sărbătorit luni, 15 august, hramul Adormirea Maicii Domnului. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Olteniei.

Slujba de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Tismana, Gorj, a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Mitropolitul Olteniei. 

„Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi ale tuturor Sfinţilor Tăi, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pre noi!“, se arată într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Mănăstirii Tismana

În localitatea Tismana a avut loc şi un bâlci tradiţional de Sfânta Maria Mare. Tot cu această ocazie s-a desfăşurat şi festivalul muzicii şi portului popular destinat în primul rând tinerilor solişti. 

Aglomeraţia a fost neaşteptat de mare chiar şi pentru autorităţi, care nu se aşteptau la o participare aşa de numeroasă. 

La un moment dat, circulaţia prin zona centrală a localităţii a fost blocată, iar poliţiştii nu au mai permis accesul maşinilor prin centrul localităţii Tismana. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Gorjul, pe cale să piardă un investitor important din IT. S-a săturat să aştepte după autorizaţii

Ideea unui oltean a salvat ardelenii refugiaţi în Primul Război Mondial. Gorjul a inventat „Timbrul Traian“

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite