Comandant de fregată, despre viaţa de marinar: „Să fii pregătit să ţi se nască copiii când nu eşti acasă. E bine să fii acasă când îi concepi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Marinei - arhiva foto
Ziua Marinei - arhiva foto

De Ziua Marinei Române, marinarii militari au fost în centrul atenţiei. Aşa, publicul a aflat cum se trăieşte câteva luni pe o navă şi ce glume fac marinarii între ei.

Victor Durea, comandantul fregatei „Regele Ferdinand” a vorbit la Digi24 despre viaţa de marinar militar, despre modul în care navigatorii convieţuiesc pe mare indiferent de preferinţele fotbalistice sau de alte orgolii personale.  

„Meseria este grea, dar în aceeaşi măsură şi plăcută, mulţumitoare. Este dificilă pentru că viaţa la bordul unei nave militare e restrictivă. Fregata Regele Ferdinand înseamnă 150 de metri lungime pe care 240 de oameni trebuie să convieţuiască cel puţin 30 de zile. E dificil să ţii în aceeaşi cabină fanul Rapidului cu fanul Stelei şi să fie înţelegere. Dincolo de echipaj suntem o familie şi găsim puterea să trecem împreună peste orice”, a declarat comandantul. 

El a vorbit şi despre momentele de bucurie sau de tristeţe din viaţa unui marinar, amintind chiar şi glume care se fac între navigatori.

„De-a lungul carierei au fost momente şi de bucurie şi de tristeţe. Trebuie să fii pregătit să ţi se nască copiii atunci când nu eşti acasă. E bine să fii acasă când îi concepi. Personal, am trăit momentul când fiica mea mijlocie s-a născut. Nu eram acasă, fiind în misiune în 2003, în Marea Mediterană. Nu a fost un moment trist, pentru că artiştii francezi prezenţi la bord i-au dedicat spectacolul pe care l-au avut fiicei mele, Flavia. Momente grele sunt destule, dar pentru asta ne-am pregătit, ne-am ales din proprie voinţă să fim marinari militari, şi suntem gata să trăim şi sacrifiiciile meseriei şi bucuriile pe care ea le aduce", a spus comandantul Victor Durea.

Vă recomandăm şi: 

Slujba oficiată de ÎPS Teodosie în Portul Militar, oprită brusc. „Îi compătimesc. Vor răspunde în faţa lui Dumnezeu“ VIDEO

Ziua Marinei Române. Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, prezenţi în Portul Militar Constanţa VIDEO UPDATE

.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite