Ucigașa din Saturn va beneficia de reducerea pedepsei. Familia Alinei Ciobanu se revoltă: „A fost o crimă din cruzime“ VIDEO

0
Publicat:

Deși rudele fetei sfârtecate cu lovituri de cuțit au cerut judecătorilor să schimbe încadrarea juridică a faptei din omor, în omor calificat prin cruzimi și din interes material, judecătorii au admis procedura simplificată.

Mama și mătușa Alinei Ciobanu FOTO Antonia Ispas
Mama și mătușa Alinei Ciobanu FOTO Antonia Ispas

Răsturnare de situație în cazul crimei din Saturn, din luna august 2023, faptă care a șocat întreaga țară: Loredana Atănăsoaie, tanăra care și-a sfârtecat prietena din copilărie cu lovituri de cuțit, apoi i-a îndesat trupul fără viață într-un geamantan pe care l-a aruncat într-un parc din Mangalia, va beneficia de reducerea pedepsei cu o treime.

Ea a recunoscut, în totalitate, acuzațiile ce i se aduc și a cerut judecătorilor procedura simplificată, iar magistrații au fost de acord. Acum riscă, spun avocații familiei Alinei, maxim 10 ani de închisoare.

Revolta familiei

Rudele victimei, Alina Ciobanu (18 ani), au venit cu sacrificii mari din Vaslui la Tribunalul din Constanța, ca să ceară dreptate: au împrumutat bani și au mers mai mult de zece ore cu trenul ca să ajungă să o privescă în ochi pe criminala Loredana Atănăsoaie, pe care o știu de când era mică, ca fiind cea mai bună prietenă a Alinei.

Îmbrăcate în negru, cu poza copilei, sfârșite de oboseală și durere, abia și-au găsit cuvintele.

Mama și mătușa Alinei Ciobanu VIDEO Antonia Ispas

„Să îi fie dată pedeapsa pe viață, a omorât-o nevinovată. Pentru ce a omorât-o, de ce i-a luat zilele? Plâng la mormânt în fiecare zi, ne-a luat fata și ne-a omorât-o, venim din fundul Moldovei să plângem aici la instanță și nu ni se face dreptate. Ce să fi avut cu ea, a amăgit-o, voia să o dea la produs, voia să îi ia banii și când nu a reușit, că Alina și-a făcut bagajul să vină acasă, i-a făcut capătul", a spus Elena Timofte, mătușa Alinei.

„Am visat-o pe Alina, a venit la mine și m-a luat în brațe", a spus mama ei, Paulina Anăcuță, printre lacrimi.

Chiar dacă avocații familiei Alinei au cerut schimbarea încadrării din omor în omor calificat prin cruzimi și din interes material, judecătorii au respins această cerere și au admis cererea criminalei de a merge pe procedura simplificată. Mama și mătușa au rămas șocate când au auzit decizia.

„Nu se poate așa ceva. Va scăpa. Ne așteptam măcar să ne audieze și pe noi, că aveam multe de spus, dar nu ne-au băgat în seamă. Am venit cu poza Alinei să o vadă criminala, să o vadă prietena ei din copilărie care a ucis-o, care a luat-o de acasă și a nenorocit-o", a spus revoltată mătușa Alinei Ciobanu.

„Noi vrem să contestăm sentința la Curtea de Apel, nu se poate așa ceva, judecătorii țin cu ea. Loredana zicea că îi pare rău că are regrete, nu cred că are, cred că îi pare rău că a fost închisă, nu că a omorât-o. Toată țara asta a plâns, după fata mea", a declarat mama Alinei.

Avocatul Loredanei Atănăsoaie susține însă că decizia Tribunalului Constanța a fost corectă.

„Loredana, încă de prima dată, a conștientizat fapta pe care a făcut-o, a regretat, puțin cam tardiv însă, pentru că va primi o pedeapsă cu executare. Nu a existat premeditare, așa cum a invocat partea civilă, a fost o chestie spontană pe fondul unor neînțelegeri între cele două fete, cu deznodământul nefericit pe care care inculpata îl regretă", a declarat Adrian Olteanu, avocatul inculpatei.

„Cazul ridică mari probleme de legalitate, din punctul meu de vedere și vom fi obligați să formulăm o cale de atac a apelului în condițiile în care la termenul de judecata de astăzi instanță a respins cererea de încadrare a faptei din omor simplu, în omor calificat. Atâta vreme cât după faptă, prima preocupare a Loredanei a fost aceea de a se duce și de a-i scoate banii de pe card înseamnă un omor material și a reieșit foarte clar că victima s-a zbătut zeci de minute înainte să își dea sufletul, ceea ce arăta latura de cruzime“, a declarat Adrian Cuculis, apărătorul familiei Loredanei.

Tribunalul Constanța va da sentința în acest caz pe data de 10 aprilie 2024.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite