VIDEO Copil de 7 ani prins cu arma cu lunetă la școală, la Constanța. Polițiștii au fost anunțați abia a doua zi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev din Constanța, în vârstă de doar 7 ani, a fost prins la școală cu o armă. Poliția a fost anunțată abia a doua zi. Este vorba despre o armă cu lunetă, tip airsoft.

Arma cu lunetă, tip airsoft, cu care un copil de 7 ani din Constanța a venit la școală SURSA IPJ CT
Arma cu lunetă, tip airsoft, cu care un copil de 7 ani din Constanța a venit la școală SURSA IPJ CT

UPDATE ORA 16.45 Copilul, elev în clasa întâi, a venit la școală în după-amiaza de miercuri, 10 mai a.c., după ce terminase orele de curs.

El a adus arma cu lunetă și câteva pistoale de jucărie, spunând că vrea să se joace cu ele. Profesorul de sport a fost cel care l-a observat, i-a luat arsenalul și l-a încuiat într-un cabinet.

Directoarea școlii a aflat abia a doua zi dimineață de ce s-a întâmplat și a intrat în alertă. Ea a anunțat Poliția considerând incidentul extrem de grav. 

Arma aparține tatălui copilului, fiind cumpărată de pe OLX în urmă cu câțiva ani. Părinții au fost de acord ca băiețelul să fie consiliat psihologic. 

Inspectorul școlar general Sorin Mihai a declarat că școala nu are sistem de pază, decât de supraveghere, prin camere video - iar acest lucru va fi reglat de îndată, pri angajarea de personal specializat.

Declarație Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, despre copilul cu arma la școală VIDEO Antonia Ispas

Șeful ISJ Constanța consideră că profesorii de la Școala nr. 33 Anghel Saligny au avut o problemă de comunicare, de s-a ajuns ca directoarea să afle abia a doua zi despre incident. Sorin Mihai a menționat că această hibă va trebui remediată. 

Incidentul a avut loc miercuri, 10 mai a.c., la o școală din Constanța. Elevul în cauză are doar 7 ani și a venit în incinta unității de învățământ cu o armă cu lunetă, tip airsoft

Informațiile au fost transmise de Poliția Constanța. 

Declarație Olimpia Ceară, purtătoare de cuvânt IPJ Constanța, despre copilul de 7 ani venit cu arma la școală VIDEO ANTONIA ISPAS 

„La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004“, comunică IPJ Constanța. 

Poliția la Școala nr. 33 Anghel Saligny din Constanța, unde un copil de 7 ani a venit cu arma VIDEO Antonia Ispas

Contactat imediat după difuzarea știrii de către IPJ Constanța, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, profesor Sorin Mihai, a declarat că va transmite „în cât mai scurt timp“ un punct de vedere. „Mă aflu la unitatea de învățământ, alături de alți 4 inspectori școlari“, a precizat inspectorul școlar general Sorin Mihai, joi, 11 mai a.c., în jurul orei 16.20.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite