„Ascultați-i pe copii!“ Sloganul lansat în Serbia după atacurile soldate cu moartea a 17 oameni

0
Publicat:

atacuri armateparlamentar sarbiatacuri armate serbia ​ Authors (1)Daniel Dancea ​ TopicSummary (206)Comunitatea sârbă din România urmărește cu îngrijorare atacurile armate din Serbia, acolo unde un tânăr de 21 de ani a omorât opt oameni și a rănit 14, iar un copil de 13 ani a ucis opt elevi și un paznic.

Două atacuri armate soldate cu 17 morți au avut loc în mai puțin de 48 de ore FOTO Colaj
Două atacuri armate soldate cu 17 morți au avut loc în mai puțin de 48 de ore FOTO Colaj

Deputatul Uniunii Sârbe din România, Ognean Crîstici, a declarat pentru „Adevărul” că după tragedii, în Serbia, a fost lansat sloganul „Ascultați-i pe copii!”.

„Urmărim cu îngrijorare aceste evenimente tragice care s-au întâmplat în decurs de mai puțin de 48 de ore. Urmărim cu teamă situația din Serbia și credem că trebuie identificate chestiuni care să ducă la creșterea siguranței în școli. S-a demonstrat încă o dată că școala nu este de ajuns ca instituție pentru educarea copiilor. Și familia este foarte important. Statul va trebui să găsească niște măsuri care să fie pentru protecția și protejarea minorilor de astfel de evenimente. Există o mare compasiune în cadrul comunității sârbe. Sperăm că astfel de lucruri nu se vor mai repeta”, a declarat Ognean Crîstici pentru „Adevărul”.

Parlamentarul care reprezintă minoritatea sârbă din România a mai declarat că  în urma evenimentelor tragice care au avut loc în ultimele două zile, în Serbia a fost lansat și un slogan: „Ascultați-i pe copii!”.

„Se pare că trăim într-o împrejurare în care nu avem timp pentru copii și nu le ascultăm doleanțele. Când se întâmplă un eveniment, atunci ne dăm seama de consecințele tragice al acestui comportament al părinților care în ziua de astăzi nu prea au timp de copii. Patriarhul avea o zicală: <Noi în Serbia avem copii săraci care au numai bani>. Este o pildă care ne dă de gândit. Nu sunt banii îndeajuns pentru fericirea și educația copiilor într-o societate care trebuie să respecte, totuși, niște valori”, a mai declarat deputatul Ognean Crîstici.

Parlamentarul a mai spus că după tragediile din Serbia este obligatoriu care legea privind deținerea de arme de către civili să fie schimbate. De asemenea, Ognean Crîstici a declarat că trebuie luate măsuri pentru creșterea siguranței în școli, iar aceste măsuri de creștere a siguranței în școli trebuie incluse și în legislația de la noi.

„Și noi am încercat prin noua lege a educației să inserăm aceste elemente care să aducă elemente de siguranță în școli și să nu există numai beneficii. Nu trebuie să creăm fortărețe în școli, dar trebuie să existe mult mai mare siguranță pentru actul educațional și pentru cei care urmează cursurile școlare”, a mai declarat Ognean Crîstici.

Deputatul Uniunii Sârbe din România, Ognean Cristici FOTO Pixabay
Deputatul Uniunii Sârbe din România, Ognean Cristici FOTO Pixabay
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite