Un licean s-a dus la şcoală cu un pistol, de Valentine´s Day. Cum a intrat în posesia armei şi ce a păţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pistolul cu care un licean din Vâlcea s-a dus la şcoală de Ziua Îndrăgostiţilor Foto Jandarmeria Vâlcea
Pistolul cu care un licean din Vâlcea s-a dus la şcoală de Ziua Îndrăgostiţilor Foto Jandarmeria Vâlcea

Panică într-un liceu din Vâlcea, după ce unul dintre elevi s-a dus la şcoală, de Valentine´s Day, cu un pistol. Este al treilea incident în ultimele luni în care elevii din Vâlcea folosesc sau deţin o astfel de armă asupra lor.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Jandarmeriei Vâlcea, incidentul s-a produs la Colegiul Forestier din Râmnicu Vâlcea unde un elev de 17 ani s-a lăudat că deţine o armă asupra sa. Ulterior, adolescentul avea să declare că a cumpărat pistol de pe un site de anunţuri. 

„Luni, 14 februarie, jandarmii vâlceni au fost sesizaţi de către conducerea Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea, despre faptul că unul dintre elevii clasei a XI-a s-a prezentat la cursuri având asupra sa un pistol. Jandarmii care se aflau în apropierea unităţii de învăţământ au intervenit imediat, iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani un pistol de tip air-soft. Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că l-a cumpărat de pe un site cu anunţuri, de la un necunoscut”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, George Tacăle.

În urma acestui incident, elevul a primit o amendă de 2.500 de lei, iar arma a fost confiscată.

„Vă informăm că pentru acest tip de armă, posesorii au nevoie de avize speciale. Legea interzice folosirea ambelor categorii în public şi transportarea lor încărcate sau la vedere. În România, armele de tip air-sft pot fi achiziţionate doar de către cei care au peste 18 ani. Armele de tip air-soft sunt replici fidele ale armelor de tip letal. Designul, greutatea şi reculul contribuie la realismul lor. Din cauza acestor asemănări, pot fi uşor confundate cu armele de foc. Deşi mulţi le văd ca pe nişte jucării, ele pot constitui un pericol”, a mai precizat reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea.

Este pentru a treia oară, în ultimele trei luni când asupra unui elev de liceu din Vâlcea este găsită o astfel de armă. La începutul lunii decembrie, la aceeaşi şcoală s-a înregistrat un scandal. Un licean de la o altă unitate şcolară a aşteptat în faţa porţii un elev al Forestierului pe care l-a luat la bătaie. Ulterior, asupra agresorului au fost găsite o armă de tip air-soft şi un cuţit. Incidentul a pornit în urma unor comentarii pe Facebook. La vremea respectivă, conducerea colegiului avea să recunoască faptul că întreaga poveste se putea termina tragic dacă nu intervenea rapid paznicul şcolii. Chiar dacă par simple jucării, astfel de arme pot desfigura, au recunoscut specialiştii contactaţi de „Adevărul”.

În luna ianuarie, în plină stradă, în centrul Râmnicului, în urma unei dispute amoroase, un alt elev a tras cu un pistol air-soft asupra unui coleg de şcoală, pe care l-a aşteptat la ieşirea de la cursuri.

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE Incident armat între doi adolescenţi, în centrul Râmnicului. În ce stare se află victima de 15 ani

Atac armat în faţa unui liceu din Vâlcea. De la ce a pornit bătaia şi ce a motivat agresorul despre armele găsite asupra sa

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite