Constănţenii vor avea căldură în locuinţe de săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii racordaţi la sistemul de termoficare vor avea căldură în locuinţe de la începutul săptămânii viitoare. RADET a anunţat că începe furnizarea încălzirii în dimineaţa zilei de 27 octombrie.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Constanţa a luat decizia de a furniza căldură în locuinţele celor racordaţi la sistemul de termoficare din cauza diferenţelor mari de temperatură între zi şi noapte. 

“Având în vedere variaţia temperaturilor externe diurne şi nocturne implică diferenţe mari între necesarul de căldură din timpul zilei şi cel al nopţii, pentru a asigura confortul necesar în locuinţele constănţenilor, RADET Constanţa dispune de un sistem modern de automatizare, astfel încât sunt asiguraţi parametrii de presiune debit şi temperatură adecvaţi”, se arată într-un comunicat al RADET.

Orice probleme apărute la nivelul instalaţiilor termice aflate în proprietatea consumatorilor ,pot fi anunţate la punctul termic la care sunt arondaţi sau la dispeceratul RADET Constanţa care funcţionează în regim non-stop, la numărul de telefon 0241.616.792, au mai precizat reprezentanţii RADET.

Preţul gigacaloriei în municipiul Constanţa este acelaşi ca la sfârşitul iernii trecute, adică 358 de lei. Totuşi, Primăria acordă diverse subvenţii, în funcţie de venit. Primesc ajutoare pentru plata încălzirii persoanele cu venit pe membru de familiie de 1800 de lei sau persoanele singure care câştigă 2100 de lei pe lună. La subvenţiile deja existente Primăria a mai acordat în această lună încă una de 10 la sută. Aceasta nu este valabilă decât până la sfârşitul acestui an dacă Primăria Constanţa nu recuperează acţiunile pe care le deţinea la Administraţia Porturilor Maritime şi pe care le-a pierdut după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională legea prin care fuseseră acordate municipalităţii.


Vă mai recomandăm:

Verificaţi-vă instalaţiile. RADET începe probele la rece de pe 15 octombrie

Radu Mazăre a anunţat o nouă reducere la încălzire pentru cei care au deja subvenţie. Măsura este valabilă doar pentru 2014 dacă nu sunt recuperate acţiunile de la port

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite