Constanţa: Sesizări penale pentru două firme care au prejudiciat statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre societăţi comercializa cereale
Una dintre societăţi comercializa cereale

Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că societăţile au comercializat cereale şi uleiuri minerale şi nu au declarat veniturile obţinute din tranzacţii.

Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au efectuat verificări la SC Delta Trans Util SRL, societate ce are sediul social în Constanţa. Societatea a comercializat floarea soarelui şi a prestat servicii de recoltare a rapiţei şi a grâului în valoare totală de 803.652 lei. Inspectorii au constatat că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, astfel că nu există posibilitatea verificării înregistrării operaţiunilor în evidenţa financiar-contabila, aşa că s-a estimat că societatea a prejudiciat statul cu  236.368 lei.

O altă societate - SC Delta Import SRL Constanţa - a comercializat în baza a 11 facturi către o societate din Bucureşti care nu funcţioneaza la sediul social declarat 311 tone uleiuri minerale în valoare de 1.126.758 lei.

„Pentru ca nu funcţionează la sediul social declarat şi nu s-a putut verifica evidenţa financiar-contabilă s-a prezumat faptul că uleiurile minerale din petrol comercializate nu au fost folosite în scop industrial, drept pentru care s-a procedat la calcularea accizelor aferente datorate şi nevirate bugetului de stat la nivelul accizelor datorate pentru benzinele cu plumb, în sumă de 405.479 lei“, au declarat reprezentanţii Gărzii Financiare. Au fost întocmite sesizări penale în toate cazurile, iar acestea au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

De asemenea, SC Agrimediu Consulting SRL Constanţa a intrat în atenţia autorităţilor. Societatea s-a aprovizionat cu cereale în valoare totală de 1.785.660 lei de la o societate din municipiul Sfântu Gheorghe, judetul Covasna pe care mai apoi le-a comercializat către o alta societate din Constanţa.

Mărfurile au fost comercializate fără documente legale de provenienţă, aşa că societatea din Constanţa a fost amendată cu 20.000 de lei şi i s-a confiscat suma suma de 1.814.596 lei, adică încasările din vânzarea mărfurilor a caror provenienţă nu este dovedită.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite