Cofetăreasa care a făcut tort pentru Jill Biden. Prima Doamnă SUA a vrut să o cunoască

0
0

O cofetăreasă din comuna Nicolae Bălcescu (Constanța) a fost cea care a realizat tortul pe care Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, l-a gustat în Baza Mihail Kogălniceanu, la vizita sa din luna mai.

Jill Biden prezentând o felie de tort. Ramona Husman, pregătind tortul pentru Prima Doamnă
Jill Biden prezentând o felie de tort. Ramona Husman, pregătind tortul pentru Prima Doamnă

În luna mai, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a efectuat un turneu de patru zile în mai multe țări din estul Europei. În România a vizitat militarii americani aflați în misiune la Baza de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, mulțumindu-le pentru implicarea în misiunea de întărire a flancului estic al NATO.

Cu acest prilej, Jill Biden a mâncat alături de militarii americani (pe unii dintre ei servindu-i chiar ea), iar la final a primit un tort din partea gazdelor. Tortul, ornat cu steagurile SUA și României, a fost realizat de un cofetar român - Ramona Husman, o tânără care locuiește în comuna Nicolae Bălcescu, aflată în apropierea Bazei de la Kogălniceanu.

Ramona și tortul pregătit pentru Jill Biden FOTO: Ramona H.
Ramona și tortul pregătit pentru Jill Biden FOTO: Ramona H.

„În acel moment lucram în bază și așa am avut ocazia de a face acel tort pentru Prima doamnă. Eram cofetarul bazei militare”, explică Ramona.

Pasiunea pentru cofetărie o are de mică. Încă de atunci făcea torturi, chiar dacă ele nu erau spectaculoase. A urmat cursurile unui liceu tehnologic din Constanța, cu specializarea tehnician în gastronomie, iar printre ramurile acestei calificări era și cea de cofetar. Din anul 2007 este cofetar, iar în anul 2020 a făcut un curs de modelaj pentru figurine comestibile.

A făcut tortul, dar nu a cunoscut-o pe Jill Biden

Tortul pregătit cu ocazia vizitei Primei Doamne era din ciocolată și must de fructe, toate alegerile făcându-le în colaborare cu șefii ei din baza militară. Tot acești șefi au fost responsabili și de aflarea preferințelor soției președintelui SUA. Toate ingredientele au fost procurate de către responsabilii cu aprovizionarea, iar lucrul efectiv la tort a durat două zile. „Într-o tură l-am umplut, am făcut compoziția, iar în tura cealaltă l-am decorat”, povestește cofetarul.

Ramona nu a resimțit nicio presiune deosebită, nu a fost testată sau supravegheată îndeaproape de militari sau agenți ai serviciilor americane. La final, tortul a fost verificat, dar nu știe cine a făcut asta deoarece în baza militară totul era strict și nimeni nu dădea explicații sau informații suplimentare.

Jill Biden taie tortul pregătit de o româncă FOTO: Profimedia
Jill Biden taie tortul pregătit de o româncă FOTO: Profimedia

După ce Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a gustat din tort a cerut să o cunoască pe cea care-l realizase.

A întrebat de mine, a întrebat cine este persoana care a făcut tortul. Din păcate, eu terminasem tura până la sosirea ei în bază și acolo era un protocol strict: nimeni nu mai intra sau mai ieșea. Tura noastră plecase acasă, așa că am ratat întâlnirea cu ea”, explică Ramona Husman.

Deși a mai realizat diferite produse de cofetărie cu ocazia vizitelor oficiale pe care militarii NATO le primesc la Mihail Kogălniceanu, ea spune că tortul făcut pentru Prima Doamnă a Statelor Unite reprezintă cel mai important proiect de până acum.

Trăiește cu regretul că nu a cunoscut-o personal. „Din păcate, nu am avut ocazia să o întâlnesc. Regret, mai ales că a întrebat de mine. A fost încântată de tort. A tăiat și a mâncat”, adaugă Ramona.

Acum, Ramona nu mai lucrează în baza militară NATO. A înființat o mică afacere în domeniul cofetăriei în comuna Nicolae Bălcescu, dar și aceasta a fost întreruptă deoarece se pregătește să devină mămică, așa că mai face torturi doar ocazional, pentru apropiați.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri