Cinci şalupe maritime de intervenţie au intrat în dotarea Gărzii de Coastă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Cinci şalupe maritime au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră. La ceremonia desfăşurată în Portul Constanţa a participat şi ministrul de Interne Lucian Bode.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, şi inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor principal de poliţie Liviu Bute, se află miercuri, 9 februarie, în Portul Constanţa. 

Oficialii participă la sediul Grupului de Nave Constanţa - Garda Coastă la ceremonialul de intrare în flotă a cinci şalupe maritime de intervenţie de mare viteză, ce se vor afla în dotarea Poliţiei de Frontieră Române, precum şi cel de înmânare al pavilionului navei. 

Şalupele vor fi utilizate în misiuni de patrulare şi intervenţie la frontieră şi în misiuni de salvare. Ele vor acoperi o suprafaţă de aproximativ 20.000 de kilometri pătraţi.

Chestorul Liviu Bute a declarat: „Graniţa maritimă are particularităţile ei. România este parte a efortului conjugat de salvare şi intervenţie FRONTEX. Cele cinci şalupe pe care le lansăm la apă astăzi reprezintă parte a unei viziuni strategice largi. Au fost achiziţionate cu fonduri europene in valoare de 43 de milioane de lei.”

Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că cele cinci şalupe sunt de ultimă generaţie, cu dotări moderne. „Am bucuria să vă anunţ că FRONTEX a aprobat ca începând cu 1 martie 2022 operaţiunea de monitorizare cu drone să fie reluată timp de 9 luni”, a spus ministrul. 

„Atragerea de fonduri nerambursabile reprezintă o zonă pe care o susţin deosebit, fiind o investiţie în siguranţa cetăţeanului şi securitatea României. Aceste cinci şalupe vor contribui la asigurarea unui înalt nivel de supraveghere şi control a frontierei”, a mai spun Lucian Bode.

Vă recomandăm şi: 

Moartea suspectă a unei femei găsite în cişmeaua de lângă Peştera Sfântului Andrei. Poliţia nu i-a aflat identitatea

Cât îi costă pe îndrăgostiţi  să petreacă Valentine’s Day la malul mării sau în Delta Dunării

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite