Câți turiști au fost pe litoral în minivacanța de Rusalii: „Unii preferă să facă rezervare când sunt pe autostradă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea hotelurilor din Mamaia care au fost deschise în minivacanța de Rusalii au avut un grad de ocupare de peste 70%.

Primii turiști la mare FOTO Primăria Constanța
Primii turiști la mare FOTO Primăria Constanța

Stațiunea Mamaia a fost aproape plină în minivacanța de 1 iunie și Rusalii. Potrivit hotelierilor care sunt membri ai Organizației Patronale Mamaia-Constanța, gradul de ocupare în majoritatea unităților de cazare a fost cuprins între 70% și 95%, dar au existat și câteva hoteluri în care rezervările nu au depășit 55%.

„În stațiunea Mamaia, acest sezon estival va fi mult mai bun decât cel precedent, în principal, datorită scăderii valorii taxei de parcare. În minivacanța de la începutul lunii iunie, românii au fost atrași atât de ofertele bune hotelurilor din Mamaia, cât și de vremea frumoasă. Ei au preferat să mănânce la restaurantele din unitățile de cazare, unde prețurile produselor alimentare sunt aproape la fel ca anul trecut și multe hoteluri le oferă turiștilor pachete de vacanță cu demipensiune.  

Până la această dată, numărul rezervărilor pentru vara 2023 crescut cu aproximativ 20% comparativ cu anul 2022. Este foarte probabil ca această creștere să ajungă la peste 50% față de sezonul estival precedent, deoarece românii preferă să facă rezervări last-minute. Mai mult decât atât, unii turiști sună să facă rezervare, abia când sunt pe autostradă sau chiar pe B-dul Mamaia”, a spus Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia – Constanța.

Iată care a fost gradul de ocupare al câtorva hoteluri: Hotel Hotel Iaki – 95%, Hotel Aurora – 95%, Hotel Tomis – 85%, Hotel Savoy – 91%, Delta – 80%, Hotel Dunărea – 50%, Hotel Picadilly – 75%, Hotel Astoria – 85%, Hotel Zenith – 72%, Hotel Parc – 55%.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite