Băiatul care a dat foc unui bloc din Constanţa, condamnat. A distrus 37 de maşini şi 94 de apartamente VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistrații Judecătoriei Constanța au decis ca Andrei să fie internat într-un centru de detenție pentru o perioadă de trei ani și patru luni. Adolescentul în vîrstă de 15 ani este acuzat de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare.

Toată fațada blocului a fost distrusă FOTO ISU Constanța
Toată fațada blocului a fost distrusă FOTO ISU Constanța

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

În noaptea de 15/16 decembrie 2021, la ora 00.58, băiatul, împreună cu un prieten mai mic, a dat foc într-o parcare deschisă, situată la parterul unui bloc nou din Constanța, din cartierul Km 4-5, de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu nr. 6.

Focul s-a extins rapid la mașinile din parcare, care au început să explodeze. Vâlvătaia a cuprins și imobilul, amenințând să ucidă locatarii, surprinși de flăcări. Ca să-și salveze viața, aceștia au urcat pe acoperiș, în miez de noapte, îmbrăcați cu ce au avut la îndemână, și au stat acolo pe o vreme geroasă până au fost recuperați de pompieri.

Au fost distruse 37 de autoturisme parcate la bloc şi în apropierea acestuia. De asemenea, au fost afectate de incendiu 94 de apartamente, spaţiile comune şi scările blocului.

După aproape o oră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a activat Planul Roşu. În sprijinul pompierilor constănţeni au venit echipaje din Ialomiţa şi Călăraşi. 

Ororile dezastrului

Complexul de locuinţe cuprinde cinci scări de bloc cu aproximativ 150 de apartamente situate pe cele şase etaje. În acea noapte, 250 de oameni au fost evacuaţi, dintre care 70 erau copii. Majoritatea persoanelor au fost salvate cu ajutorul autoscărilor, mulţi locatari fiind adăpostiţi pe terasa blocului. 

În noaptea în care s-a petrecut incendiul, băiatul de 15 ani se afla împreună cu un prieten mai mic cu doi ani. Atât el, cât și prietenul său, de 13 ani, au recunoscut la audieri că s-au jucat cu focul. 

Minorii au fost identificați și duși la audieri după ce polițiștii au analizat imagini de pe camere de supraveghere în care se vedea cum doi băieți fug din parcarea subterană a blocului, iar la scurt timp după aceea a avut loc o explozie. 

În parcarea subterană de unde a izbucnit focul, anchetatorii au găsit un recipient cu o substanță inflamabilă.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite