Adolescentul de 15 ani, care a incendiat un bloc din Constanţa, trimis în judecată. A distrus 37 de maşini şi 94 de apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocul distrus de incendiu foto: Călin Gavrilaş
Blocul distrus de incendiu foto: Călin Gavrilaş

Procurorii l-au trimis în judecată pe adolescentul care a incendiat un bloc din municipiul Constanţa. El este acuzat de distrugere şi evadare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a tânărului de 15 ani acuzat că a incendiat un bloc din municipiul Constanţa, cu câteva zile înainte de Crăciunul anului trecut. 

Băiatul, aflat în arest preventiv, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă şi evadare.

În noaptea de 15/16 decembrie 2021, tânărul a incendiat 37 de autoturisme parcate la subsolul unui bloc şi în apropierea acestuia. De asemenea, 94 de apartamente au fost afectate de incendiu, spaţiile comune şi scările.

Procurorii spun că adolescentul, aflat iniţial în arest la domiciliu, a fost prins de trei ori încălcând această măsură, ceea ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de evadare. 

Acuzaţia de vătămare corporală din culpă rezultă din faptul că o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicate de până la 27 de zile din cauza arsurilor suferite în acea noapte. 

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit în acea noapte pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului.

Incendiu la Constanta FOTO Călin Gavrilaş

Incendiul a afectat în total, spuneau reprezentanţii ISU Dobrogea, 150 de apartamente. Dintre acestea, 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiu.

Incendiu la Constanta FOTO Călin Gavrilaş

De asemenea, 37 de autoturisme au fost distruse. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată.  

Vă recomandăm şi: 

Ambasadorul Israelului în România s-a fotografiat lângă ruinele sinagogii din Constanţa. Cum arăta cândva templul

Controversata modernizare a secţiei Ginecologie de la Spitalul Judeţean Constanţa, finalizată după şase ani

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite