Bisericile din Constanţa au adunat peste 110.000 de lei pentru locatarii din blocul incendiat înainte de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocul afectat de incendiu foto: Călin Gavrilaş
Blocul afectat de incendiu foto: Călin Gavrilaş

Bisericile şi mănăstirile din judeţul Constanţa au demarat o acţiune de strângere de fonduri pentru a veni în ajutorul celor 150 de familii afectate de incendiul care a distrus un bloc din municipiul Constanţa.

Campania de strângere de bani a început în ziua de Crăciun, în parohii şi mănăstiri, preoţii dorind să  sprijine astfel familiile afectate de incendiul izbucnit în noaptea de 15 spre 16 decembrie 2021 la subsolul blocului situat pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr. 6, din Constanţa.

Printre cele 150 de familii afectate de acest incendiu se numără şi două familii de clerici: familia preotului Claudiu Banu, cu 4 copii, şi familia diaconului Alexandru Cojocaru, având tot 4 copii.

În urma colectei s-a donat către asociaţia de locatari suma de 111.453 lei, informează Arhiepiscopia Tomisului.

Cei care vor să sprijine în continuare pot dona în contul Asociaţiei de Proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu Nr. 6, IBAN: RO77BTRLRONCRT0525818102 .

De asemenea, într-un alt incendiu izbucnit în ziua de 3 decembrie 2021, în cartierul Justiţiei din Constanţa, opt familii au rămas fără adăpost.

„Un creştin care s-a implicat mult, dar care doreşte să îşi păstreze anonimatul, împreună cu parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanţa, prin preotul Jean Ion, a reuşit să ridice la roşu trei dintre cele opt case afectate de incendiu”, mai spun cei de la Arhiepiscopia Tomisului.

Vă recomandăm şi: 

Peste 170 de elevi din judeţul Constanţa sunt confirmaţi cu COVID-19

Tupeul unui şofer: şi-a parcat autoturismul direct pe nisip şi a rămas blocat. Ce amendă a primit

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite