Bacalaureat 2015 Constanţa „Gata şcoala! Mă aşteptam să fie mai greu BAC-ul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Firuţă Foto Sînziana Ionescu
Ionuţ Firuţă Foto Sînziana Ionescu

Absolvenţii de liceu au susţinut vineri, 3 iulie, ultima probă a examenului de Bacalaureat 2015 la Geografie, Biologie, Chimi,  Fizică. Site-ul adevarul.ro a publicat subiectele de la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Pe site se regăsesc şi rezolvările subiectelor la Geografie, Biologie, Chimie, Fizică de la Bacalaureat 2015.

„A fost foarte-foarte simplu. Mă pregătisem pentru mai greu“, spune Claudiu, înainte de a ieşi pe poarta liceului de Telecomunicaţii. Va mai intra doar o dată pentru rezultate, apoi îşi va lua diploma de absolvire şi gata. Viitorul poate începe. Nu ştie încă încotro se va îndrepta, dar tocmai asta e frumuseţea. „Am mai multe opţiuni şi mai am timp să mă hotărăsc. Dacă nu-mi place ce fac, mă pot răzgândi. Niciodată nu e prea târziu“, judecă simplu băiatul de 18 ani.

Traian Cutova a dat examen în tricoul de Salvamar, aşa cum lucrează. Se grăbeşte la muncă, chit că vremea cam trage a ploaie: „Bine c-am scăpat, nici nu mă mai interesează ce-am făcut. Mă aşteaptă turiştii pe plajă“.

Ionuţ Firuţă a învăţat temeinic. Ştie pe de rost subiectele care i-au picat la Biologie vegetală şi animală. Surpriză, nu se pregăteşte pentru Medicină, ci pentru Jurnalism. „Am prieteni studenţi acolo, care lucrează deja în presă. Am văzut ce fac ei, îmi place mult. Cred că m-ar prinde meseria asta. În televiziune aş vrea să lucrez“, speră Ionuţ.

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Constanţa 

Costin a dat proba la Logică. Noroc cu fata din faţa lui, care şi-a ţinut foile pe masă la vedere, crezând că el dădea examen la altă materie. „Trecuse jumătate de oră şi eu nu scrisesem nimic. Apoi am umplut rapid 3 foi, mi-a venit repede inspiraţia când am tras cu ochiul la lucrarea ei. La sfârşit i-am zis «Mulţumesc». A făcut ochii mari. Nu înţelegea pentru ce“, râde Costin.

Subiecte Bacalaureat 2015. Adevarul.ro a publicat subiectele la Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Logică, Informatică şi Sociologie. Rezolvarea subiectelor, la Adevărul Live.

George Bileca (foto jos) şi Cristian Nicolae se simt uşuraţi că au scăpat şi de ultima probă. „Foarte uşor a fost, dacă aveai habar cât de cât, scoteai 6-le“, spun băieţii.

Bacalaureat 2015 Constanţa - Ultima probă de examen Foto Sînziana Ionescu
Bacalaureat 2015 Constanţa - Ultima probă de examen Foto Sînziana Ionescu

Cristian Zorilă (foto sus) îşi mai face griji doar pentru medie, pentru care a învăţat temeinic câteva luni dintr-a XII-a. Dar gândul îi e deja la admiterea la Facultatea de autovehicule rutiere de la Universitatea Ovidius. „Ştiu ce fac acolo, am văzut câte lucruri învaţă, abia aştept să fiu student! După aceea am o oportunitate de a lucra în Italia, stau câţiva ani, fac nişte bani, apoi ma întorc acasă. Nu pot eu să trăiesc în altă parte. România e ţara mea! În Italia e prea linişte, e monoton, am stat câteva luni în nord, mă îngrăşasem 6 kilograme. Aici e viaţă trepidantă, se întâmplă mereu câte ceva. Nu te plictiseşti niciodată“, explică fiul de poliţist rutier.

Totul despre Bacalaureat 2015. Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Logică, Informatică, Sociologie

Adrian Ionel a făcut tot testul de la Informatică, că doar a învăţat la Liceul Internaţional de profil. „A fost simplu de tot, nişte programe, nişte conversii, un test de eficienţă, o linie de cod... Eu vreau să merg la Academia Navală, deci voi continui pe domeniul tehnic, asta îmi place să fac“, spune Adrian (foto), luând poziţie de drepţi pentru fotografia de la ziar.

Bacalaureat 2015 Constanţa - Ultima probă de examen Foto Sînziana Ionescu

Flori de la Seral a predat armele în faţa foii de Fizică. „Măi, nu am învăţat, recunosc. Nu ştiu dacă reuşesc să recuperez materia până la sesiunea din toamnă. Dar mă duc la şcoala de asistente medicale, unde m-am înscris, şi acolo o să reiau Fizica, precis o să-mi aduc aminte din ce am mai învăţat în liceu. Vin la anul la Bac din nou. Acum mă duc să-mi văd copilul, a stat la ţară ca să pot să îmi văd de ale mele. Mi-e dor de ea de nu mai pot“, zâmbeşte mama-candidată.

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Constanţa

George Bogdan Cazacu a ieşit îngândurat din examenul de Chimie. Este mulţumit de ce a făcut, dar nu asta îl preocupă. Încă nu s-a hotărât ce va face mai departe şi gândul acesta îl apasă mai mult decât Bacul, pe care ştie că îl va lua. „Aş vrea să fac ceva ce îmi place, să lucrez cu drag, să pot câştiga decent. Altfel totul ar fi un chin. Nu mai e simplu ca la şcoală... “

La Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, Ana de la Grafică şi colegii ei au dat tot la Geografie. Ana este din Serbia, olimpică naţională la Engleză şi premiată la concursurile de benzi desenate. „Merg la Londra să studiez. Mi-a plăcut mult aici, am prieteni foarte buni, oameni dragi... Tot Grafică vreau să fac, asta este pasiunea mea“, spune ea.

Robert Teo Dobre (foto) a părăsit deja atmosfera de examen de la Bacalaureat. Este „zen“, artist de fel, muzician. A studiat Canto şi vrea să dea la Actorie, se visează numai pe scenă, exprimându-se în faţa publicului. „Mă gândesc dacă sunt suficient de pregătit, dacă este bine unde m-am orientat. Aş vrea să rămân aici la Constanţa. Mi-aş dori să fiu pus în faţa unor provocări, să mi se întâmple lucruri interesante... Credeţi că o să fie bine?“

Bacalaureat 2015 Constanţa - Ultima probă de examen Foto Sînziana Ionescu

Vă mai recomandăm

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică la Constanţa

Bacalaureat 2015 Matematică Istorie Constanţa. „Am trecut şi de asta“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite