BACALAUREAT 2014 CONSTANŢA Candidaţi eliminaţi pentru fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BAC-ul, ultimul examen al liceenilor Foto Adevărul
BAC-ul, ultimul examen al liceenilor Foto Adevărul

Aproape 1.250 elevi au participat miercuri, 27 august, la proba scrisă obligatorie a profilului, din carul examenului Bacalaureat 2014, sesiunea august-septemrie.

În ziua de miercuri, 27 august, 1.247 de candidaţi au participat la proba scrisă obligatorie a profilului E)c), din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea august - septembrie.

Un număr de 7 candidaţi, dintre care 6 care susţineau proba la matematică şi unul la istorie, au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări), astfel: 1 candidat din centrul de examen - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, 1 candidat - Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti”, 1 candidat - Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia şi 4 candidaţi - Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii.

Pentru un candidat, Comisia Naţională de Bacalaureat a aprobat susţinerea examenului cu subiect de rezervă, în intervalul orar 13.00 – 16.00, la disciplina matematică, în centrul de examen - Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, cei 7 candidaţi care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

În urma suspiciunii de fraudă de la prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, din data de 25 august 2014, comisia din centrul de examen de la Liceul Cobadin a analizat înregistrarea video din sala de examen şi a hotărât eliminarea a 3 candidaţi pentru fraudă (folosirea de materiale informative).

Cei 3 candidaţi eliminaţi au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni. Referitor la asistenţii din sala respectivă, comisia din centrul de examen va înainta raportul Comisiei judeţene de bacalaureat prin care va solicita sancţionarea acestora.

Vineri, 29 august, 1.635 de candidaţi au dreptul să susţină proba la alegere la alegere a profilului şi specializării, după cum urmează: fizică - 134, biologie - 972, chimie - 73, geografie - 400, logică, argumentare şi comunicare - 21, psihologie - 15, economie - 8, sociologie - 8, informatică - 4.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se face în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Vă mai recomandăm

Bacalaureat de toamnă 2014, la Constanţa: Aproape o clasă dintr-un liceu a dat examen în toamnă la matematică

BACALAUREAT 2014 CONSTANŢA. Subiectele la Limba şi Literatura Română. Şapte elevi au fost eliminaţi pentru fraudă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite