Bacalaureat de toamnă 2014, la Constanţa: Aproape o clasă dintr-un liceu a dat examen în toamnă la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bronzaţi şi foarte destinşi, elevii care au susţinut miercuri, 27 august, proba la Matematică la Liceul CA Rosetti din Constanţa au spus, în marea lor majoritate, că nu mai ştiu ce subiecte au avut de rezolvat.

Aproape o întreagă clasă de la Liceul Navrom din Constanţa s-a încolonat în această dimineaţă pentru a da proba la matematică. Profesorul de matematică a lăsat 15 elevi corigenţi şi, prin urmare, nu s-au putut prezenta la prima etapă. În primii doi ani de liceu n-au învăţat mai nimic, având mai mulţi profesori de matematică: cinci în patru ani. Tot ce-au acumulat a fost în ultimii ani de liceu. Mult prea puţin. Aveau lacune mari.

Elevii mărturisesc că subiectele au fost grele şi că este puţin probabil să ia notă de trecere. Nu se gândesc la viitor. Unul dintre ie munceşte deja în Portul Constanţa şi spun că nu toţi trebuie să ia Bacalaureatul. Marian este de părere că unele subiecte au fost uşoare, însă altele l-au pus în dificultate. Crede că va lua notă de trecere. Nici Celsin nu s-a speriat mult de examen. Eduard a avut mai mult de furcă la limba străină, unde la proba auditivă nu a înţeles mai nimic.

Alţi colegi de-ai lor au venit la examen doar ca să-l bifeze. „Nici noi nu ştim ce ne-a dat“, „Nu neam pregătit în vara asta“, „De ce este vara? Ca să înveţi?“, au fost numai câteva dintre răspunsurile date de ei.
Alţii au venit la sesiunea de toamnă întrucât la cea din vară au avut probleme medicale. Alţii, deşi aveau notă de trecere, au făcut contestaţie şi au picat.

Dar faptul că astăzi au dat examenul maturităţii nu le-a stricat planurile. Având pe ei costumul de baie, au luat drumul plajei.

Peste 36.200 absolvenţi de liceu au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului la sesiunea de toamnă a examenului de Bac 2014. Dintre aceştia peste 31.800 au susţinut examenul la matematică şi peste 4.300, la istorie. Adevărul.ro a publicat subiectele la matematică la profilul tehnologic şi profilul mate-info şi la istorie.

Calendarul BAC-ului de toamnă

Sesiunea august - septembrie va continua vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Rate de promovare scăzute la a doua sesiune de BAC

În general, rata de promovare la cea de-a doua sesiune de Bac este de două ori mai mică decât cea din vară. Anul trecut, în sesiunea august-septembrie au promovat  21,31% din candidaţi şi 25,40% acum doi ani.

La sesiunea de anul acesta s-au înscris în total, la toate probele, peste 63.000 de candidaţi, dintre care peste 42.000 sunt din seria curentă şi alţi 21.200, din seriile anterioare, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

image
image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite