Autobuze electrice pe străzile municipiului Constanța. Pe ce trasee vor transporta călători

0
Publicat:

Municipiul Constanța a achiziționat 20 de autobuze electrice care în perioada aceasta sunt în probe. Primăria anunță că în câteva zile ele vor intra pe traseu și vor transporta călători.

Autobuz electric pe străzile Constanței FOTO: Filip Tompe
Autobuz electric pe străzile Constanței FOTO: Filip Tompe

Primăria Constanța și CT Bus, compania de transport a orașului, anunță că se introduc în circulație primele autobuze electrice din Constanța, începând cu data de 1 octombrie.

„Cele 20 de autobuze de 12 metri au fost achiziționate printr-un proiect comun implementat de Primăria Municipiului Constanța și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi finanţat cu fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, spun reprezentanții companiei de transport.

Proiectul care are ca scop promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern.

Autobuzele electrice vor asigura curse pe traseele 100 (Gară - Satul de Vacanţă), 100C (Gară – Carrefour) și 43M (Gară – VIVO).

În urmă cu cinci zile, cele 20 de autobuze au fost scoase în probe, astfel că au putut fi văzute prin oraș circulând fără călători. 

Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate în cartierul Poarta 6, în cartierul Km 4 – 5, pe Șoseaua Industrială nr. 7, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, pe aleea Daliei, în Portul Tomis, la Poarta 1, în parcarea de pe strada Traian, pe strada Răscoalei din 1907, la Sala Sporturilor, în parcarea de la Spitalul Județean Constanța, în parcarea de la supermarketul Mega Image, din Tomis III, pe aleea Stadionului, în cartierul Faleză Nord, la Pavilionul Expoziţional, în parcarea Albatros şi în zona Mamaia Nord.

Mijloacele de transport în comun electrice sunt de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), fără etaj, caroserie CE. Autobuzele sunt chinezești dar distribuite de către un importator israelian – New Kopel Car Import, care a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite