Atac la Rable. Maşinile abandonate sunt ridicate de Poliţia Locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masina abandonata ridicata la Constanta
Masina abandonata ridicata la Constanta

Primăria Constanţa ajutată de Poliţie a început curăţenia dinaintea sezonului estival. Zeci de maşini abandonate de proprietari pe domeniul public vor fi ridicate şi confiscate.

Angajaţii primăriei şi poliţiştii locali au pornit încă de dimineaţă la ridicat de maşini. Aveau informaţii clare cu fiecare autoturism abandonat şi mai peste tot au fost primiţi cu braţele deschise. Locatarii erau bucuroşi că în sfârşit cineva face curăţenie în zonă. 

Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că sesizările referitoare la locaţiile maşinilor vin atît de la locatari cît şi de la ofiţerii lor care patrulează prin oraş.  

  

Procedura e simplă. După ce este identificat proprietarul, acesta primeşte o somaţie. În termen de zece zile constanteanul are datoria să-şi mute maşină sau să o aducă la o stare de funcţionare. În caz contrar, autoturismul este ridicat şi depozitat la marginea oraşului.  

  

Proprietarul care vrea să-şi recupereze maşina trebuie să bage mâna adânc în buzunar. Taxa de ridicare şi transport este de aproape 500 lei şi la ea se adaugă o sancţiune de pînă la 2000 lei, în funcţie de mărimea maşinii.  

  

Oamenii legii spun că în unele cazuri sunt abandonate şi maşini aflate în stare de funcţionare. O Toyota ridicată astăzi valorează aproape 6000 euro, dar preţul ei de vânzare va scădea considerabil după ce ajunge în parcul de rable.  

  

Operaţiunea începută astăzi este menită să cureţe Constanţa de rable. Poliţia Locală va lucra în fiecare zi timp de două săptămâni. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite