Accident de navigație în Portul Constanța. Un împingător s-a scufundat FOTO

0
Publicat:

Un accident de navigaţie a avut loc sâmbătă, la ora 5 și jumătate dimineața, în dana Terminal Barje 5 a Portului Constanţa. Un împingător sub pavilion Cehia s-a scufundat, după ce a intrat în coliziune cu un convoi de barje care se afla în manevră.

Accident de navigaţie în Portul Constanța FOTO ANR
Accident de navigaţie în Portul Constanța FOTO ANR

În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu patru pompe pentru evacuarea apei. În, ciuda eforturilor, după o oră și jumătate, împingătorul avariat s-a scufundat.

Anunțul făcut de Autoritatea Navală Română

Autoritatea Navală Română (ANR) a transmis o informare cu privire la incident, printr-un comunicat de presă.

Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7:10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol, se arată în comunicat.

Împingătorul avariat s-a scufundat FOTO ANR
Împingătorul avariat s-a scufundat FOTO ANR

Conform sursei citate, nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranţă a fost amplasat un baraj anitipoluant şi urmează ca zona să fie şi balizată.

Totodată a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă.

Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite