USL nu se rupe la Cluj. Preşedinţii filialelor judeţene sunt hotărâţi să continue împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţii PNL şi ai PSD Cluj, Horea Uioreanu şi Remus Lăpuşan, intenţionează să păstreze alianţa USL la nivel judeţean. Cei doi spun că au câştigat împreună alegerile şi vor să continue proictele asumate. Liberalii din Cluj, şefi de instituţii deconcetrate sau funcţionari care au obţinut posturile în baza protocolului USL, nu vor demisiona.

Preşedintele PNL Cluj, Horea Uioreanu, susţine că intenţia lui este de a continua alianţa cu PSD care îi asigură majoritatea în Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. Uioreanu, care este şi preşedintele CJ, a obţinut în 2012 sprijinul PSD şi al UDMR în deliberativul judeţean. Astfel, alianţa PNL-PSD-UDMR avea următoarea componenţă 8 consilieri PNL, 8 consilieri PSD, 12 - PDL, 5- UDMR  şi  3 dela  PP-DD - 3.”Mâine după-masă mă voi consulta cu colegii din PNL, dar în principiu, vreau să menţin actuala alianţă. Avem un proiect stabilit în 2012 şi vrem să-l păstrăm”, a precizat Uioreanu. În ceea ce îi priveşte pe funcţionarii din serviciile deconcetrante, preşedintele PNL Cluj a susţinut: “Oamenii noşti nu-şi fac bagajele acum. Decizia se va lua la nivel central de către PSD. Deocamdată oamenii noştri rămân pe funcţii”.

Preşedintele PSD Cluj nu vrea schimbarea liberalilor din deconcetrate 

Uioreanu a mai transmis, ieri, un comunicat în care arăta: „Apelul pe care preşedintele PSD şi premier al României, Victor Ponta, l-a făcut către liberalii aflaţi în funcţii de conducere, de a rămâne alături de domnia sa demonstrează că nu cunoaşte deloc noţiunea de <<liberal>>. Nu suntem partid de traseişti, nu am rămas niciodată la o masă la care nu am fost doriţi sau unde am simţit că suntem trataţi ca <<ruda săracă>>”. El a precizat pentru Adevărul că s-a referit în comunicat la miniştri PNL şi nu la toţi funcţionarii partidului. Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, este de aceeaşi părere. ”Dorim să păstrăm majoritatea de la Consiliul Judeţean Cluj. Am câştigat împreună cu PNL şi vrem să continuăm proiectele asumate”. În ceea ce priveşte serviciile deconcentrate, Lăpuşan a spus că nu susţine neapărat o schimbare a liberalilor.

Pe aceeaşi temă:

USL, măcel pe sub masă în ziua de Dragobete

PSD şi PNL nu au mai aşteptat ca alianţa să se destrame oficial. Luni, de Ziua Dragostei, foştii aliaţi au început să-şi decapiteze, la foc încrucişat, oameni din eşalonul doi. Şi e doar începutul...

A început războiul USL în teritoriu. Baronul PSD de Argeş, Constantin Nicolescu, a fost revocat de prefectul PNL

În teritoriu, liberalii şi social-democraţii au început să dea cărţile pe faţă. Prefectul de Argeş, Cristian Soare, fost membru al PNL,  a semnat în această dimineaţă ordinul de revocare a lui Constantin Nicolescu (PSD) din functia de preşedinte al Consiliului Judetean Argeş, chiar înainte ca acesta să participe la un eveniment alături de premierul Victor Ponta.

Bogdan Nica a fost eliberat din funcţie de premierul Ponta. Şeful ANPC, înlocuit cu Marius Alexandru Dunca, vicepreşedinte al instituţiei

Bogdan Nica, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a fost eliberat din funcţie şi înlocuit cu Marius Alexandru Dunca, vicepreşedinte al instituţiei, potrivit unei decizii a premierului Victor Ponta, publicată azi în Monitorul Oficial.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite