Un urs face spectacol în Munţii Călimani: „Ne duce cu gândul la celebra scenă din Cartea Junglei” VIDEO

0
0
Ursul a fost surprins în timp ce se scărpina de un arbore. VIDEO: Cristin Cireş/Parcul Naţional Călimani
Ursul a fost surprins în timp ce se scărpina de un arbore. VIDEO: Cristin Cireş/Parcul Naţional Călimani

Imaginile amuzante cu un urs care se scarpină de un arbore au fost surprinse într-o pădure din Parcul Naţional Călimani de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de angajaţii Romsilva.

Baloo face din nou spectacol, de data aceasta într-o pădure din Parcul Naţional Călimani, imaginile amuzante fiind surprinse de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiştii Romsilva din cadrul administraţiei parcului”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva. 

Specialiştii precizează că deşi imaginea este amuzantă şi ne duce cu gândul la celebra scenă din ”Cartea Junglei”, scărpinatul de coaja arborilor este un gest cât se poate de practic şi are un dublu rol pentru urşi, îi scapă de paraziţi şi, în acelaşi timp, îşi marchează teritoriul, ceilaţi urşi simţind imediat mirosul lăsat pe arbori.

Parcul National Calimani, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafaţă de 24.556 de hectare pe raza judeţelor #Suceava, #Mureş, #Bistriţa – Năsăud şi #Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecţie Strictă şi Integrală, unde intervenţia umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, „tampon”, se află 7.747,3 hectare.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Clujeni îngrijoraţi de apariţia unui urs în apropierea oraşului. Biolog: „E o veste faină. Prezenţa urşilor în jurul aşezărilor umane va fi mai comună”

 

Ursoaică şi doi pui la câteva sute de metri de hypermarketul Metro din Cluj

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite