Un copil de doi ani, din Cluj, a supraviețuit miraculos după ce a căzut de la etajul doi al unui bloc

0
Publicat:

Un copil de doi ani a supraviețuit miraculos unei căzături de la etajul doi. Incidentul s-a petrecut într-un bloc de locuinbțe din Cluj-Napoca.

Pompierii au reușit să salveze copilul. FOTO: Arhivă ISU
Pompierii au reușit să salveze copilul. FOTO: Arhivă ISU

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, alături de un echipaj SMURD, pentru a acorda asistență medicală de urgență unui copil, în vârstă de doi ani, căzut de la etajul doi al unui bloc de locuințe, situat pe strada Mureșului din municipiul Cluj-Napoca.

„Copilul a fost preluat de către echipajul SMURD, de tip terapie intensivă mobilă, iar apoi a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta este în stare de conștiență și este cooperant”, susțin reprezentanții ISU. 

Vom reveni cu amănunte. 

Fată căzută la școală

Cazuri similare s-au întâmplat la Cluj-Napoca. De exemplu, în 16 martie, anul trecut, în jurul orei 10.05, o persoană a căzut de la un etaj al clădirii Colegiului Național din Cluj-Napoca.

Din primele date, polițiștii au constatat că este vorba despre o elevă în vârstă de 13 ani, care ar fi căzut de la etajul 3, aceasta fiind găsită în proximitatea clădirii.

Tânăra a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații de specialitate.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi clarificate toate împrejurările în care s-a produs evenimentul, susțin polițiștii.

Reprezenanții ISU au completat arătând că minora a fost găsită în lateralul clădirii Colegiului George Coșbuc.

„Minoara e conștientă și cooperantă”

Pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au intervenit în urmă cu puține momente pentru a oferi sprijin unei minore căzute de la înălțime în proximitatea Colegiului Național "George Coșbuc". Minora de 14 ani, conștientă și cooperantă, a fost transportată la spital de către un echipaj SAJ”, a relatat Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

La fața locului s-a deplasat o autospecială.

Dana Drăghiciu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Copii, a susținut că minora a fost transferată la Clinica de Neuurochirurgie: „După o cădere de la circa 10 metri, fata are fractură de coloană verterbrală și contuzie toraco- abdominală. Este conștientă și stabilă respirator și hemodinamic”.

„Era singură în sala de clasă”

Directorul școlii, Horațiu Pop-Bota, a declarat pentru „Adevărul” că a urmărit împreună cu polițiștii criminaliști înregistrările de pe camerele de supraveghere: „Se poate vedea că fetița, care este singură în sala de clasă, merge la fereastră de două ori. A venit, s-a uitat la telefon și a scris mesaje, apoi nu se mai vede nimic. Nu putem să ne pronunțăm dacă a căzut sau a sărit de la fereastră”.

Directorul susține că la Liceul Coșbuc este „Școala altfel” și clasa fetei trebuia să viziteze Muzeul de Minerale și Roci. „Diriginta a sunat-o să vadă de ce nu vine, dar ea nu a mai răspuns”, a precizat Pop-Bota.

Cadrul didactic a mai spus că polițiștii au analizat telefonul și lucrurile fetei. „Urmează să descifreze dânșii detaliile incidentului, noi avem toată increderea. Este un incident regretabil și suntem alături de părinți și de colegi”, a spus directorul Horațiu Popa-Bota.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite