Măsuri radicale după ce o fetiţă a căzut de la etajul I al grădiniţei. Copiii au fost mutaţi într-un spaţiu nou, iar îngrijitoarei i s-a schimbat fişa postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două grupe cu program normal au fost aduse în sediul Grădiniţei cu program prelungit nr. 2 FOTO: Alina MItran
Cele două grupe cu program normal au fost aduse în sediul Grădiniţei cu program prelungit nr. 2 FOTO: Alina MItran

Incidentul produs în ziua de 10 aprilie 2017, când o fetiţă de la grupa mijlocie a unei grădiniţe slătinene a căzut de la etajul I, nu a rămas fără urmări, spaţiul fiind abandonat, iar angajatele, sancţionate disciplinar.

Cele două grupe de grădiniţă care funcţionau încă din anii ’80 în incinta Şcolii gimnaziale „Nicolae Iorga“ din Slatina au fost mutate, conducerea unităţii în subordinea căreia funcţionau - Grădiniţa cu program  prelungit nr. 2 - considerând că „locaţia în care grupele cu program normal îşi desfăşurau activitatea instructiv-educativă nu mai prezintă securitate pentru copiii aflaţi aici“. Minunea s-a întâmplat de-abia după ce o fetiţă de la grupa mijlocie, rămasă blocată în baie pentru că uşa se deschidea greu, a reuşit să ajungă până la geam, alunecând de la etajul I. Din fericire fetiţa nu a suferit niciun fel de leziune şi continuă să frecventeze grădiniţa, a informat astăzi conducerea unităţii de învăţământ, alături de colegii săi, înstr-un spaţiu nou, în sediul  Grădiniţei cu program  prelungit nr. 2.

„În prezent, copiii de la cele 2 grupe cu program normal, inclusiv fetiţa implicată în incident, îşi desfăşoară activitatea didactică cu 2 educatoare - câte una pentru fiecare grupă şi o îngrijitoare - într-un spaţiu securizat şi adaptat nevoilor lor: 2 săli  de clasă, 1 vestiar, acces la 2 grupuri sanitare dotate cu toalete şi spălător, beneficiază de servicii de asistenţă medicală permanentă, consiliere psihologică ( la cererea părinţilor) şi logopedică ( prin colaborarea cu CJRAE Olt) dar şi de un loc de joacă amenajat de aprox. 2400mp. Clădirea dispune de interfon şi de pază exterioară permanentă în intervalul 18:00- 6:00“, a transmis conducrea unităţii prin intermediul unui comunicat semnat de directorul grădiniţei, Mihaela Dicu.

Cele două persoane care s-a considerat că au partea lor de vină pentru că incidentul a fost posibil, educatoarea grupei, respectiv îngrijitoarea, au fost sancţionate cu avertisment, în plus îngrijitoarei, care are o deficienţă, i s-a modificat postul, iar conform noilor atribuţii nu mai interacţionează cu copiii. 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite