Un clujean în vârstă de 32 de ani, în stare gravă din cauza COVID-19, a refuzat oxigenul. Ce i-a salvat viaţa

0
0
Oxigenul este salvator pentru pacienţii cu COVID în stare gravă. FOTO: EPA EFE
Oxigenul este salvator pentru pacienţii cu COVID în stare gravă. FOTO: EPA EFE

Un clujean de 32 de ani, ajuns în stare gravă la spital din cauza Covid-19, cu afectarea pulmonară de 75%, a refuzat oxigenul şi orice sfat medical. Spunea că a citit studii pe internet, pe Facebook conform cărora oxigenul este periculos.

„Caz recent din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Un tânăr de 32 de ani depistat cu Covid-19 ajunge în stare gravă la spital, cu afectare pulmonară de 75%. E pus pe o secţie de preterapie intensivă, unde i se oferă oxigen. Refuză. Spune că a citit studii pe internet, pe Facebook, care susţin că organele interne se refac singure, iar oxigenul îţi provoacă edem pulmonar sau cerebral. Medicii au făcut pe dracu în patru să-l salveze. Nu au renunţat la el şi-au mers pe rând să discute. Nu aveau cu cine, bărbatul era de neînduplecat.

Stătea cu masca de oxigen sub barbă şi refuza sistematic orice sfat medical. Orice îndemn. Familia îl susţinea”, a relatat pe Facebook jurnalistul clujean Cătălin Suciu.

Ce l-a făcut să se răzgândească

Într-un moment extrem de dificil, bărbatul s-a răzgândit şi acum le mulţumeşte medicilor pentru că i-au salvat viaţa:

„Apoi a fost anunţat, tot de medici, că riscă să moară dacă refuză tratamentul. A refuzat.  Ei, "asasinii", au zis că-l ucid lent, astfel că l-au rugat din nou să accepte masca de oxigen. 

Omul a vrut apoi să meargă la toaletă şi-a văzut că nu se poate mişca din pat. Şi că are nevoie de ploscă. A încercat să se ridice, dar nu găsea nici o resursă de aer. De putere. Nu mai avea.  A acceptat oxigenul. Acum e bine, în refacere. "Vă mulţumesc, doamna doctor", a spus.”

Vă mai recomandăm 

Cum discuţi cu o persoană care crede că Bill Gates vrea să microcipeze lumea. Ghidul simplu întocmit de specialiştii UE

Teoriile conspiraţiei apărute în jurul coronavirusului. De la tradiţia KGB de dezinformare privind HIV la „2019-nCoV“

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri