Tumoră gigant scoasă din trupul unei femei cu COVID-19. Formaţiunea avea 24 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Extirparea a presupus o intervenţie dificilă FOTO spitalulmavromati.ro
Extirparea a presupus o intervenţie dificilă FOTO spitalulmavromati.ro

Chirurgii botoşăneni au reuşit să extirpeze o tumoră gigant. Pacienta este o femeie de 150 de kilograme diagnosticată pozitiv la SARS-COV 2. Botoşăneanca acuza dureri abdominale intense.

O botoşăneancă de 42 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani acuzând dureri abdominale intense dar şi faptul că abia mai poate respira. În urma ecografiei s-a ajuns la concluzia că în abdomenul femeii se află o tumoare de mari dimensiuni care-i presează organele. În urma intervenţiei chirurgicale, medicii botoşăneni au scos din trupul femeii o tumoră de 24 de kilograme, situată la nivelul uterului. 

Operaţia a decurs şi s-a încheiat cu succes, femeia fiind trimisă pe secţia de reanimare. Pacienta are nevoie şi de observaţie mai ales că a fost diagnosticată, la internare şi cu COVID-19. 

”A fost o operaţie extrem de dificilă, având în vedere mărimea tumorii, dar şi faptul că era vorba de un pacient Covid-pozitiv, deci a fost nevoie de un set suplimentar de măsuri de protecţie. Din fericire, intervenţia a decurs foarte bine, pacienta fiind ulterior transferată pe reanimare, stabilă, dar în stare gravă, din cauza afecţiunii respiratorii. ”, a declarat pentru stiri.botosani.ro, medicul chirurg Iulian Preda.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tumoră-gigant rară, de 21 cm, extirpată laparoscopic la spitalul construit de la zero în Mioveni

Povestea plină de emoţie a Dianei, o fetiţă de nouă ani care a învins o tumoră cerebrală VIDEO

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite