Ungaria restricţionează relatările presei independente despre campania de vaccinare împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungaria restricţionează relatările media despre campania de vaccinare FOTO Arhivă
Ungaria restricţionează relatările media despre campania de vaccinare FOTO Arhivă

Autorităţile ungare restricţionează relatările media despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului, aflată în plină desfăţurare.

MTVA, holdingul media de stat va fi singurul care va putea face filmări şi fotografii în spitalele şi în cabinetele medicale unde au loc vaccinările, conform unei circulare interne a spitalelor, ale cărei detalii au fost prezentate pe Facebook de Krisztina Baranyi, politician de opoziţie şi primar independent al unui district al capitalei Budapesta.

În documentul respectiv, autorităţile susţin că un acces deschis al media ar perturba procesul de vaccinare. Restul jurnaliştilor pot obţine gratuit filmările şi fotografiile făcute de holdingul media de stat.

Din cauza noilor reglementări, un jurnalist care a fost vaccinat duminică nu a fost lăsat să se fotografieze, conform portalului de ştiri idex.hu, citat de Agerpres.

Guvernul conservator al premierului Viktor Orban a fost deseori criticat la nivel internaţional în ultimii ani pentru politicile tot mai restrictive faţă de media.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite