Turist german ajuns la spital, muşcat de câinii de la stână. Cum ne ferim de colţii patrupedelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt puşi în pericol de câinii care apără stânile. FOTO: captura Casper Horst
Turiştii sunt puşi în pericol de câinii care apără stânile. FOTO: captura Casper Horst

Un turist german a ajuns la spital în Sighişoara, fiind muşcat de câinii unei stâne, pe Via Transilvanica. Acesta a reclamat incidentul la poliţie şi a cerut măsuri pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete.

Întâmplarea nu este izolată şi a aprins o dezbatere între drumeţii dornici să străbată munţii şi ciobanii care vor ajutoare de nădejde în lupta cu sălbăticiunile.  În urma atacului, turistul a ajuns la spital, în Sighişoara. A reclamat incidentul la poliţie şi a cerut măsuri pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete”, relatează Pro TV.

De cealaltă parte, ciobanii spun că turiştii ar trebui să ocolească turmele şi stânele, unde întotdeauna sunt câini dresaţi să apere oile. Mihai Sopa, crescător de animale, a explicat pentru sursa citată: „Câinii sunt foarte importanţi pentru noi, pentru că aici la noi în zonă sunt foarte multe animale sălbatice care vin pe aici pe lângă stână, vin la animale”.

Cum ţinem câinii la distanţă


Legea stabileşte câţi câini pot ţine fermierii pentru paza animalelor: cel mult 10 la munte, 7 la deal sau 5 la câmpie, dacă turmele sunt foarte mari. 

Adela Dadu, ghid cu o vechime de 16 ani, împărtăşeşte secretul care ţine pericolul departe: are mereu în buzunar hrană pentru aceşti câini, ca să-i îmblânzească, dar şi un aparat cu ultrasunete.

Vă mai recomandăm: 


FOTO Bărbat sfâşiat de câini în Cluj: „La mână, o să fiu operat pentru tendonul smuls”. Apelul disperat al victimei

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Apuseni a fost închis: turiştii riscă să fie striviţi de copaci FOTO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite