Strauss Festival Orchestra Vienna concertează la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, pentru al şaselea an consecutiv în România şi pentru al treilea an consecutiv în Cluj-Napoca, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Evenimentul de excepţie va avea loc pe 13 decembrie, de la ora 19.30, la Casa de Cultură a Studenţilor.

„Măiestria desăvârşită a artiştilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internaţional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar şi interesul deosebit manifestat de public au făcut ca toate spectacolele susţinute în România să fie, an de an, sold out. Strauss Festival Orchestra Vienna deţine de 36 de ani supremaţia între ansamblurile vieneze de acelaşi gen. Fondată de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului în rândurile ei cei mai de seamă muzicieni”, arată organizatorii. 

Orchestra care concerteată de Anul Nou la Viena

Spectacolul „Vienna Classic Christmas” este un magnific concert de Crăciun care pregăteşte auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză. Programul Orchestrei se desfăşoară, ca şi la Concertul de Anul Nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri şi polci ale dinastiei Strauss şi ale altor compozitori vienezi. Pe 1 ianuarie, ca în fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou în Wiener Konzerthaus sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra şi în turneul din România. Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicaţia, sensibilitatea şi umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospeţime, entuziasm sincer şi experienţă îndelungată. Willy Büchler continuă tradiţia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână. 

Invitaţi speciali: soprana Leontina Văduva şi tenorul Robert Nagy

Strălucirea Orchestrei vieneze va fi completată în acest an de două prezenţe interpretative remarcabile: soprana Leontina Văduva şi tenorul Robert Nagy. Cunoscută publicului meloman internaţional ca o solistă de excepţie, soprana Leontina Văduva a dat viaţă marilor eroine ale operei. Artista de origine română, fiica iubitei interprete de muzică populară Maria Ciobanu, a avut o ascensiune fulminantă, aclamată fiind la Royal Opera House, Covent Garden, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera New York, Opera din Paris etc. A primit numeroase distincţii şi premii de valoare, este Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres şi Mare Ofiţer al Ordinului Muzicii şi Culturii. Tenorul Robert Nagy este pentru al doilea an consecutiv invitat in spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Excepţionala interpretare din concertele de anul trecut a ridicat în picioare publicul din toată ţara. Vocea tenorului Robert Nagy a făcut senzaţie în toată Europa şi sute de mii de spectatori au fost fascinaţi de rolurile pe care artistul le-a interpretat. Tenorul deţine un palmares impresionant de premii şi distincţii, fiind decorat pentru merite deosebite de Preşedinţia României cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

Trăieşte un Crăciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna, maestrul Willy Büchler, soprana Leontina Văduva şi tenorul Robert Nagy! 

Cât costă biletele

Evenimentul „Vienna Classic Christmas” încheie „Anul Cultural Artă contra Drog” 2014, un proiect iniţiat de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula” împreună cu CIADO România. http://www.guth-strauss-vienna.at/konzerte.php

Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol şi online pe vandbilete.ro, eventim.ro, bilete.ro. În funcţie de categorie, preţul unui bilet este de: 200 de lei – categoria VIP, 150 de lei – categoria I, 100 de lei – categoria a II-a.

Citeşte şi

Ştefan Bănică jr va susţine încă un concert de Crăciun, la cererea publicului

„Împodobeşte, mamă, bradul!“: Moda concertelor de Crăciun, de la Fuego la Ştefan Bănică jr

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite